Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Важлива інформація для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 26.04.2022 09:24
Кількість переглядів: 1131

Фото без опису

Якщо ви нещодавно прибули в Монастирищенську територіальну громаду з території, де ведуться бойові дії, і не знаєте, куди звернутися та як діяти далі, – ця інформація для вас.

♦Комунікація з Монастирищенською міською радою

Зателефонувавши за номером 050-67-02-457 – спеціалісти відділу соціальної політики міської ради нададуть вам вичерпну інформацію на хвилюючі питання та скоординують подальші ваші дії.

♦Поселення (житло)

Для зручного пошуку житла в громаді можна скористатись порталом «Прихисток» або зателефонувати за номером «гарячої лінії» міської ради – 097-15-35-569.

♦Гуманітарна допомога

Ліки, продукти харчування, одяг, засоби особистої гігієни та інше можна отримати в Центрі культури та дозвілля (колишній кінотеатр «Промінь») за адресою: м. Монастирище, вул. Соборна, 124. Або заповнивши спеціальну google-форму «Переселенець» (посилання розміщене на сторінці міської ради у Фейсбук).

♦Втрата документів, що посвідчують особу

Щоб відновити втрачені документи варто звернутися до Монастирищенського сектору ДМС України за адресою: м. Монастирище, вул. Жовтнева, 1.

♦Втрата ідентифікаційного номеру

Щоб відновити ідентифікаційний податковий номер чи отримати довідку про доходи потрібно звернутися в ЦОП Монастирищенської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області за адресою: м. Монастирище, вул. Соборна, 103. Телефони для довідок (04746) 2-50-62, 098 273 91 68. Обов’язково з собою мати оригінал паспорту чи ID-картки.

♦Втрата свідоцтва про народження чи смерть, реєстрації шлюбу

Щоб відновити втрачені документи необхідно звернутися до Монастирищенського відділу ДРАЦС з вівторка по п’ятницю з 08:00 до 17:30, в суботу з 08:00 до 15:00 за адресою: м. Монастирище, вул. Соборна, буд. 121.

♦Реєстрація та отримання довідки внутрішньо переміщеної особи

Всі внутрішньо-переміщені особи, що прибули на територію громади, включно з тими особами, що прибули до своїх близьких та рідних, відповідно до законодавства, мають пройти реєстрацію в органах місцевої влади та отримати довідку внутрішньо переміщеної особи.

Зареєстровані особи, до 30 квітня також мають можливість подати заяву на отримання матеріальної допомоги від держави в розмірі 2000 грн для дорослих і 3000 грн для осіб з інвалідністю та дітей.

Пройти реєстрацію та подати заяву можна за адресою м. Монастирище, вул. Грушевського, 4 (колишня приймальня управління соціального захисту) або ж звернувшись до діловодів у населених пунктах громади.

♦Стати на облік у військовий комісаріат

Чоловіки від 18 до 60 років (окрім інвалідів I групи) повинні звернутися до Четвертого відділу Уманського районного територіального центру комплектування й соціальної підтримки за адресою: м. Монастирище, вул. Гагаріна, 51 аби стати на військовий облік. При собі необхідно мати: паспорт, військовий квиток, довідку про присвоєння ідентифікаційного коду.

♦Для осіб пенсійного віку

Щоб отримати пенсію за місцем фактичного проживання, тобто за місцем де ви зараз поселилися, необхідно обов’язково звернутися в Монастирищенський відділ обслуговування громадян за адресою м. Монастирище, вул. Соборна, 103. Телефон для довідок (04746) 56-78-14.

♦Зарахування дітей до закладів загальної середньої освіти

Щоб долучитися до навчання, батьки школярів, які прибули й проживають у Монастирищенській громаді мають звернутися до керівників освітніх закладів за місцем перебування й написати відповідні заяви.

♦Отримання психологічної допомоги

Отримати безкоштовну первинну психологічну допомогу внутрішньо переміщені особи, мешканці громади та діти в умовах війни можуть в Консультативному пункті з понеділка по п’ятницю, з 9:00 до 13:00 години за адресою: м. Монастирище, пров. Спортивний, 2 (приміщення Монастирищенського ліцею-інтернат «Обдарованість»).

Також безкоштовну психологічну підтримку у вигляді групової Арт-терапії можна отримати в Монастирищенській публічній бібліотеці за адресою: м. Монастирище, вул. Жовтнева, 12. Телефон для довідок 067-951-39-29.

♦Отримання юридичної допомоги

Отримати безкоштовну юридичну допомогу можна в Монастирищенському бюро правової допомоги за адресою: м. Монастирище, вул. Соборна, 130б. Телефон для довідок (04746) 2-54-90.

♦Безкоштовний Інтернет-центр

Скористатися безкоштовним і безпечним доступом до Інтернету, отримати кваліфіковану інформаційну допомогу можна в Монастирищенській публічній бібліотеці з понеділка по четвер з 8:30 до 17:30 та в п’ятницю і неділю з 8:30 до 17:00 за адресою: м. Монастирище, вул. Жовтнева, 12.

♦Працевлаштування або отримання статусу безробітного

Отримати офіційний статус безробітного можна вставши на облік в Монастирищенській районній філії Черкаського ОЦЗ з 8:00 до 17:00 за адресою: м. Монастирище, вул. Жовтнева, 12а. Телефон для довідок (04746) 2-13-94.

♦Релокація бізнесу

Щоб перевести бізнес з області, де зараз тривають бойові дії на територію Монастирищенської громади необхідно звернутися в відділ економічного розвитку, інвестицій та ЖКГ Монастирищенської міської ради за адресою: вул. Соборна, 121.

♦Компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Для отримання компенсації власник житла, який безкоштовно прихистив внутрішньо переміщених осіб може звернутися до відділу соціальної політики міської ради (за адресою вул. Соборна, 121) або до діловодів у населених пунктах громади та подати необхідний перелік документів. Телефон для довідок 050-67-02-457.

♦Компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Для отримання компенсації роботодавець не раніше, ніж через п'ять календарних днів після працевлаштування особи повинен подати до Монастирищенської філії Черкаського ОЦЗ (вул. Жовтнева, 12а) заяву про компенсацію витрат з відповідними документами


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора