Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До пам’ятного Знаку ліквідаторам аварії на ЧАЕС поклали квіти

Дата: 26.04.2022 10:15
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

Минають роки після аварії на Чорнобильській АЕС, але біль не вщухає, тривога не полишає людей, пов’язаних скорботним часом ядерного апокаліпсису.

Тридцять шість років минуло з того часу, як у ніч на 26 квітня на Чорнобильській атомній станції сталася наймасштабніша техногенна катастрофа. Тоді на захист своєї землі від атомного лиха стали тисячі українців, серед яких були і монастирищани. Вони ціною свого здоров’я і навіть життя відвели від нас смертельну небезпеку.

Відтоді щовесни, двадцять шостого квітневого дня, українці в скорботній хвилині низько схиляють голови в пам’ять про загиблих ліквідаторів наслідків Чорнобильської аварії і дякують за подароване життя нині живим.

Вшановуючи подвиг людей, які тридцять шість років тому віддавали свої життя і здоров’я, намагаючись загасити полумя від аварії на четвертому енергоблоці ЧАЕС, а також усіх, хто постраждав від згубних наслідків Чорнобильської катастрофи, сьогодні, 26 квітня заступники міського голови, представники ДСНС, ліквідатори  поклали квіти до пам’ятного Знаку «Ліквідаторам аварії на Чорнобильскій АЕС»  та вшанували пам’ять загиблих чорнобильців скорботною хвилиною мовчання.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

        

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора