Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Не викидайте у сміттєві баки заборонені відходи

Дата: 13.05.2022 16:43
Кількість переглядів: 189

Фото без опису

КП «М ВУЖКГ» звертається до мешканців міста та сіл Нове Місто, Летичівка та Аврамівка з проханням не викидати в сміттєві баки не побутові відходи. ????????До них відносять траву, гілля, землю, вуличний змет, фекалії, будівельні матеріали. ????У жодному разі не можна викидати в контейнер рештки мертвих тварин та птиці – днями такі знахідки були виявлені біля одного із сміттєвих баків. Перш ніж це робити, подумайте чи не зашкодить це особисто вам та оточуючим людям??

?Коротко розкажемо, що таке тверді побутові відходи (ТПВ) – це відходи, які утворюються в процесі життєдіяльності людини і накопичуються у житлових будинках, громадських, навчальних, лікувальних, торговельних та інших закладах. За більш відомою та вживаною в побуті класифікацією ТПВ можна назвати відходами споживання, тобто це ті відходи, що утворюються як безпосередньо в домашніх господарствах, так і в комунальній сфері в цілому.

?До вартості послуг перевізника ТПВ включено розрахунок витрат за вивезення лише твердих побутових відходів, до яких відносять:

????картон, папір газетний, пакувальний або споживчий;

????різного роду тара (дерев’яна, скляна, металева, пластикова);

????предмети та вироби з дерева, металу, скла, пластмаси та інших матеріалів, що вийшли з ужитку або втратили споживчі властивості;

????залишки овочів та фруктів, харчові та кухонні відходи;

????вироби зі шкіри та текстилю (взуття, одяг та ін.)

?Опале листя та гілля не є твердими побутовими відходами, оскільки не є продуктом життєдіяльності людини і відноситься ДО СФЕРИ БЛАГОУСТРОЮ. До ТПВ також не відносяться будівельні відходи, великогабаритна побутова техніка та меблі. Гілля, листя, ремонтні відходи, меблі та інше, власник відходів зобов’язаний вивезти на звалище самостійно.

????Комунальники наголошують, що у випадку ігнорування вони не вивозитимуть контейнер із вмістом, що не відноситься до твердих побутових відходів??


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора