Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Монастирищині вшанували пам’ять земляків - жертв політичних репресій

Дата: 15.05.2022 10:07
Кількість переглядів: 231

Фото без опису

Однією з найстрашніших сторінок історії України є Голодомор та політичні репресії, які призвели до небачених безневинних жертв. Щороку у третю неділю травня в Україні вшановують жертв Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років.

Міський голова Олександр Тищенко, його заступники Зоряна Заворотна та Олег Недогода, керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Тесленко, старости та помічники міського голови, громадськість схилили голови у хвилині мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам політичних репресій біля Меморіалу Слави, меморіальних дошок одному із ініціаторів Народного Руху України Анатолію Лупиносу (с.Сатанівка), засновнику і І митрополиту Української православної автокефальної церкви Василю Липківському (с.Попудня), митрополиту Української автокефальної православної церкви Миколі Борецькому (с.Сарни), які стали жертвами тоталітарного режиму.

У цей День скорботи Монастирищенська громада схиляє голови на знак пам’яті про всіх тих, хто загинув або постраждав в Україні в наслідок політичних репресій комуністичного режиму.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора