Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Соціальна робота з сім’ями, які перебувають в складних життєвих обставинах

Дата: 19.05.2022 15:27
Кількість переглядів: 547

Турбота про сім’ю, родину, попередження складних життєвих обставин є першочерговим напрямком роботи фахівців із соціальної роботи КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Монастирищенської міської ради. З метою виявлення сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах,постійно проводяться виїзди у старостинські округи.Проте такі сім’ї виявляються не тільки під час виїздів. Інколи надходить інформація про батьків, які мають низький вихований потенціал, безвідповідально ставляться до своїх батьківських обов’язків. За кожним таким повідомленням здійснюється візит у сім’ю, складається оцінка потреб дітей та сім’ї. З членами родин з’ясовуються проблемні питання, спільно обговорюються шляхи виходу із складних обставин.

У всіх сім’ях проводяться профілактичні бесіди стосовно способів підвищення батьківського потенціалу, попередження домашнього насильства та жорстокого поводження з дітьми, забезпечення дітей повноцінним харчуванням, дотримання санітарно-гігієнічних умов проживання дітей та недопустимості порушення їх прав. Крім того, надаються консультації щодо основ раціонального використання сімейного бюджету та розподілу обов’язків між членами сім’ї.

Якщо Ви стали свідком жорстокого поводження чи насильства над дитиною, чи у Вас по сусідству проживає родина, яка опинилася у складних життєвих обставинах – телефонуйте 0965941441 або звертайтеся за адресою: м.Монастирище,вул..Соборна,121 (1 поверх).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора