Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

23 травня на 97 році життя відійшов у вічність один із ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій КУРОЗ Іван Олексійович

Дата: 24.05.2022 11:55
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

23 травня на 97 році життя відійшов у вічність один із ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій, добрий та щирий батько, дідусь, прадідусь КУРОЗ Іван Олексійович.

Народився Іван Олексійович 2 лютого 1926 року в с.Дівочини Оратівського району. Молодим, 17 річним юнаком був призваний військово-польовим військкоматом на службу та одразу потрапив на фронт. Брав участь у важких боях, був поранений.

Після повернення зі служби закохався та одружився зі своєю односельчанкою Параскою. У злагоді народили та виховали двох синів і двох доньок. Нажаль, одна донька Марія рано пішла з життя.

У ветерана залишилося 8 онуків та 10 правнуків.

Усе своє життя Іван Олексійович був працелюбним, а найбільше полюбляв техніку, розумівся на всіх механізмах. Багато років працював слюсарем у газовому господарстві. Старанний, ретельний у всьому й дбайливий Іван Олексійович завжди був взірцем чистоти та порядку, роботу свою виконував на найвищому рівні.

За роки свого життя Іван Куроз має безліч нагород: орден «За мужність» ІІІ ступеня, орден Вітчизняної війни ІІ ступеня, медалі Жукова, «За відвагу», «За перемогу над Німеччиною» та інші.

Вправний господар та надзвичайно життєрадісна людина – таким Куроз Іван Олексійович назавжди залишиться у пам’яті рідних та тих, хто знав і любив його.

Виконавчий комітет Монастирищенської міської ради висловлює щирі співчуття рідним та близьким. Сумуємо разом з усіма, хто знав цю видатну Людину нашої громади.

Іван Олексійович завжди буде прикладом для наслідування нашому молодому поколінню!

Ми будемо завжди пам’ятати подвиг ветеранів Другої світової війни, які відстояли нашу Батьківщину у ті страшні роки. На жаль, їх залишається все менше, вони йдуть від нас, забираючи з собою ту мужність, життєлюбство та силу волі.

Світла пам’ять про Івана Олексійовича назавжди залишиться у наших серцях!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора