Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НЕ ЗАБУДЬТЕ ПЕРЕДАТИ ПОКАЗИ ЛІЧИЛЬНИКА ЗА СПОЖИТУ ЕЛЕКТРИЧНУ ЕНЕРГІЮ!

Дата: 01.06.2022 11:20
Кількість переглядів: 515

Фото без опису

Як відомо, 2-ва останні та 3-ри перші дні місяця- це час для передачі показів.
Споживачі мають передати покази засобів обліку (лічильників) до  компаній – операторів системи розподілу ПАТ «Черкасиобленерго» або АТ «Укрзалізниця». 
Проте нарахування на передані обсяги здійснює ТОВ «Черкасиенергозбут», тому надзвичайно важливо, щоб показники були зафіксовані правильно, особливо в умовах воєнного стану.
 
Ви знаєте, що багато людей зараз виїхали у більш безпечні місця і у зв'язку з надзвичайністю ситуації не повідомили свій РЕМ про те, що тимчасово не будуть споживати електроенергію. Через це можуть виникнути певні непорозуміння при виставленні рахунків.
 
Справа в тому, що оператор системи розподілу має формувати обсяги споживання чітко у відповідності до Кодексу комерційного обліку електричної енергії. І коли є покази, які передав сам споживач або зняв контролер під час контрольного огляду приладу обліку – рахунок виставляється відповідно до цих даних.
 
А якщо покази передані не були і споживач не повідомив РЕМ (філію) про те, що тимчасово не користуватиметься електрикою, то оператор системи розподілу має виконати так зване «планове нарахування», тобто визначити обсяг споживання за місяць виходячи з середньодобового обсягу споживання.
 
«8.6.5. У разі неотримання до початку четвертого календарного дня місяця, що настає за розрахунковим, показів лічильника та за умови, що лічильник електричної енергії не оснащений засобами дистанційної передачі даних, фактичний обсяг розподілу та споживання електричної енергії по споживачу за розрахунковий місяць визначається розрахунковим шляхом за значенням середньодобового обсягу споживання…
 
8.6.11. Середньодобовий обсяг споживання електричної енергії для цілей розрахунків визначається на основі фактичних даних (показів) лічильника(ів), зафіксованих за період між двома послідовними зчитуваннями показів, та кількості днів між цими зчитуваннями показів в аналогічному періоді попереднього року або, у разі відсутності відповідних даних за попередній рік, за згодою сторін на основі фактичних даних (показів) лічильника за попередній розрахунковий місяць…» - Кодекс комерційного обліку електричної енергії.
 
Зараз багато хто опинився у скрутному становищі і має заощаджувати на всьому. При цьому більшість таких людей вчасно оплачують спожиті товари і послуги, за що ми їм дуже вдячні.
 
Тому, щоб не отримати неприємну несподіванку у квитанції, подбайте про своєчасну передачу показів!
Для цього скористайтесь одним з наведених нижче способів.
 
Передати покази до ПАТ «Черкасиобленерго» можна:

Монастирищенський  філіал відокремленого структурного підрозділу Уманські енергетичні мережі ПАТ»Черкасиобленерго» (Монастирищенський РЕМ)

-(050) 476-36-34
 
Якщо Ваш оператор системи розподілу АТ «Укрзалізниця», то передавати показники засобів обліку слід за номерами телефонів: Козятинський  лінійний відділ (м. Жашків): 068-35-83-794(04342) 5-27-48
 
Обирайте найзручніший спосіб передачі показів і оплачуйте саме те, що Ви спожили! 
Дякуємо за оплату.
ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора