Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Дата: 04.06.2022 09:00
Кількість переглядів: 190

Фото без опису

Цей день є особливо важким і важливим для кожного громадянина України, враховуючи ситуацію, яка зараз відбувається на території нашої держави. Російська агресія забрала життя та покалічила долі десятків тисяч українських дітлахів. Лише за офіційними даними, станом на 3 червня, 261 дитина загинула та 463 отримали поранення. Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 187, Київській – 116, Харківській – 112, Чернігівській – 68, Луганській – 52, Херсонській – 52, Миколаївській – 47, Запорізькій – 29, Сумській – 17, у м. Києві – 16, Житомирській – 15. Наймолодшим жертвам агресії було 23 дні, 1,5 та 3 місяці…

Окрім того, починаючи з 2014 року на території Донецької та Луганської областей загинули більше 240 дітей, ще 56 зникли безвісти. Отримали поранення і травми, за даними різних джерел, від 167 до понад 500 малолітніх громадян України.

Але це не остаточні цифри, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. І на превеликий жаль, ця болюча статистика не відображає всіх масштабів втрат, яких зазнають діти протягом тривалого збройного конфлікту. Ці дітки були позбавлені можливості спокійно жити в рідних домівках поруч з батьками, навчатися, відпочивати та, зрештою, насолоджуватися дитинством. Декому довелось у такому ранньому віці дізнатись, що таке втрата батьків, втрата рідного дому, а інколи й втрата власного здоров’я.

Війні все одно кого вбивати. Їй не важливо хто загине сьогодні чи завтра. Вона не звертає уваги на біль. І для російського окупанта немає значення, що найсильніше болить, коли гинуть невинні та беззахисні діти. Які так ніколи не дізнаються, за що їх позбавили життя.

Вшануймо світлу пам'ять дітей, які загинули внаслідок російської агресії та помолімося за вічний спокій їхніх безгрішних душ. Вони стали янголами-охоронцями та захищають українське небо, і наших військових від куль. Вони вриваються в кожну домівку сигналом повітряної тривоги аби попередити й вберегти.

Вічна пам'ять безневинним українським дітям!

Ми ніколи не забудемо! Ми ніколи не пробачимо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора