Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Монастирищині триває обговорення питання оптимізації закладів освіти

Дата: 07.06.2022 14:14
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

На Монастирищині триває обговорення питання оптимізації закладів освіти.

В основному і як завжди в соцмережах, найбільш активними є особи, які далекі від цієї проблеми. Але було дуже дивно, коли неминучий процес оптимізації назвали цинічним під час війни частина депутатів міської ради, які в силу свого службового положення повинні досконало володіти інформацією про величезні труднощі в фінансуванні бюджетної сфери в зв’язку з військовою агресією проти України.

Дехто дуже хоче скоротити число працівників міської ради перш ніж оптимізувати мережу освіти. Дійдем, на жаль, і до цього, причому швидко. Але майте на увазі, що переважна більшість з них (82 %) отримує мінімальну зарплату, для багатьох з них вона є єдиним джерелом доходу в сім’ї, 98% працівників включаючи все керівництво в травні взагалі були переведені на оплату праці 0,5 тарифної ставки, а педагогічні працівники вже три роки з незалежних від них причин працюють дистанційно.

Ситуація складна. Відповідно буде зменшуватися фінансування місцевих бюджетів. Ми нікого не викидаємо на вулицю, кожна сім’я в громаді повинна мати якісь, нехай мінімальні доходи. Ми зараз розробляємо програму продовольчої безпеки громади.

Наближаємо Перемогу разом! Наше основне завдання – допомагати Збройним силам України в тилу: сплачувати податки, вести бізнес, підтримувати волонтерів!

Але оптимізуватися потрібно всім сферам.

До вашої уваги лист управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації.Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора