Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Послуга одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта

Дата: 09.06.2022 14:41
Кількість переглядів: 264

Фото без опису

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про реалізацію експериментального проекту щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон» від 7 травня 2022 р. № 541, який проводитиметься протягом двох років з дня набрання чинності цією постановою.

Затвердженим нею Порядком передбачено, що документи для одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон подаються до територіального органу/територіального підрозділу ДМС, центру надання адміністративних послуг, державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, або його відокремленого підрозділу за місцем звернення та паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон оформлюються:

1) особі, яка досягла 14-річного віку, – на підставі заяви-анкети, поданої нею особисто;

2) особі, яка визнана судом обмежено дієздатною або недієздатною, – на підставі заяви-анкети одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників;

3) особі, яка не може пересуватися самостійно у зв’язку з тривалим розладом здоров’я та потребує термінового лікування за кордоном, що підтверджується медичним висновком відповідного закладу охорони здоров’я, оформленим в установленому порядку, – на підставі заяви-анкети особи або її законного представника.

Особа або її законний представник для одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон подають документи, визначені Порядком оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302. Для одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон особою або її законним представником паспорт громадянина України для виїзду за кордон, який підлягає обміну, здається під час подання документів.

Працівником територіального органу/територіального підрозділу ДМС, центру надання адміністративних послуг, державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, або його відокремленого підрозділу на підставі поданих заявником документів із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру формуються одночасно заява-анкета для оформлення паспорта громадянина України та заява-анкета для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

Паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон у разі їх одночасного оформлення видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх отримання або не пізніше ніж через сім робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх термінового отримання.

У разі необхідності проведення додаткових перевірок для ідентифікації особи під час розгляду заяви-анкети для оформлення паспорта громадянина України строк розгляду такої заяви-анкети продовжується до двох місяців, про що заявнику повідомляється поштою, засобами телефонного або електронного зв’язку.

За одночасне оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон адміністративний збір справляється у порядку та розмірах, визначених законодавством для оформлення паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон, не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх отримання або не пізніше ніж через 10 робочих днів та сім робочих днів з дня оформлення заяв-анкет для їх термінового отримання відповідно.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора