Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРО ОПЛАТУ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ ДЛЯ ПОБУТОВИХ СПОЖИВАЧІВ

Дата: 20.06.2022 15:21
Кількість переглядів: 180

Шановні побутові споживачі!

На ваші прохання надаємо роз'яснення щодо особливостей оплати рахунків за спожиту електроенергію в умовах воєнного стану.

Справа в тому, що до нас надходить багато звернень, в яких споживачі повідомляють про те, що на час війни рахунки можна не оплачувати, тому що борги, які накопичуються протягом цього періоду будуть «списані».

Звертаємо вашу увагу – це хибна інформація!

Наразі відсутні будь-які законодавчі акти, які передбачають «списання» заборгованостей або дозволяють не платити за спожиті комунальні послуги.

Натомість, НКРЕКП прийняла постанову №413 від 26.04.2022 «Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 25 лютого 2022 року № 332 та визнання такою, що втратила чинність, постанови НКРЕКП від 08 квітня 2020 року № 766», де чітко визначила дії споживачів щодо оплати рахунків.

Так у даній Постанові зазначено, що споживачі мають вживати вичерпних заходів з оплати рахунків за електричну енергію відповідно до договорів.

Якщо ж споживач неспроможний здійснити оплату у зв'язку із дією в Україні воєнного стану, в такому випадку він має обов'язково повідомити про це свого постачальника і надати документи, що обґрунтовують таку неспроможність. Також Постанова відмічає, що саме споживач повинен ініціювати укладення графіка погашення заборгованості.

Тобто, якщо споживач не оплачує рахунки за спожиту електроенергію і не надає підтвердження про свою технічну чи фінансову неможливість здійснення оплати, то постачальник змушений буде вживати заходів зі стягнення заборгованості у судовому порядку та припинення електропостачання такого споживача у найкоротші можливі терміни.

Тому рекомендуємо усім, хто має прострочену заборгованість, якомога швидше вжити заходів для її погашення або реструктуризації. А тим, хто вчасно і в повному обсязі сплачує свої рахунки, висловлюємо щиру подяку! Саме завдяки вам енергетика області функціонує стабільно, а електроенергія постачається в місця, де її потребують: в лікарні, військові частини, на підприємства харчової промисловості і в кожну оселю, де живуть прості українці, які понад усе прагнуть жити під мирним небом у мирній чудовій Україні!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора