Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

22 червня – День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни!

Дата: 22.06.2022 08:24
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

Шановні жителі  громади!

         22 червня відзначається День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

         Ця дата в історії нашої держави символізує початок надзвичайно трагічного періоду для Українського народу і уособлює героїзм, силу духу й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених мрій і задумів. 

Найжорстокіші випробування і нелюдські страждання, колосальні жертви і скалічені долі, загублене дитинство і втрачена юність – таке не стирається з історичної пам’яті. Цей день нагадує нам про всіх загиблих, закатованих у неволі,  померлих в тилу від голоду та поневірянь.

         У День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни українці згадують усіх тих, хто поліг на полі бою, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в’язницях і таборах НКВС, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника.

Сьогодні, потерпаючи від кривавої військової агресії  рашистських загарбників, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки. Кращі сини і доньки українського народу знову, зі зброєю в руках, захищають наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

            Схиляємо голови перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна і низько вклоняємося захисникам рідної землі. Згадаймо в цей день у думках і молитвах кожного, хто поклав своє життя на вівтар боротьби за перемогу .

           Вічна та світла їм пам’ять.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора