Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Знайомство з новою книгою

Дата: 22.06.2022 17:30
Кількість переглядів: 145

Фото без опису

«Багато хто каже, що зараз не може читати…

А читати треба. Треба триматися за Слово.

 Воно розважить і відкриє приховані сенси того, що відбувається.

 Воно дасть скріплення і раду-розраду.

Бо все приходить, заходить і відходить через Слово».

Мирослав Дочинець

       З початком повномасштабної війни російського агресора проти України ми, як ніколи, усвідомили важливість і необхідність рідної мови та рідного слова для підтримки у боротьбі з агресором та збереження своєї ідентичності, рівноваги та душевного спокою. Книга пройшла тисячоліття історії  і не раз доводила свою значущість та актуальність в час трагедій і потрясінь. Потреба в книзі виникла навіть в тих, хто до війни користувався іншими інформаційними джерелами. За друкованим словом – Книгою потягнулись старі і малі, вимушені переселенці і студентство, молоді батьки та люди середнього віку. Благо, нашій книгозбірні є що запропонувати найвибагливішому читачеві.

На затишному квітучому подвір’ї Монастирищенської публічної бібліотеки для наших відвідувачів була організована бібліотечна альтанка: «Знайомство з новою книгою». На виставці була представлена сучасна українська книга, переклади кращих зарубіжних письменників, книги про сьогодення та історію України, мотиваційна та література з психології. Мета заходу – продемонструвати багатство і різноманіття нашого книжкового фонду, зацікавити користувачів літературою з інших галузей знань, познайомити молодих батьків, які охоче водять дітей в дитячу бібліотеку, з пропозицією для їх вікової категорії, адже лише власним прикладом ми можемо зацікавити та виховати в дітей культуру та звичку читати.

У кожного автора є свій читач, а у кожного читача – свій автор. Так, це та сама хвиля, на якій світ збирає споріднені душі. Може саме тому навіть у наш цифровий, технологічний і буремний вік ми так вперто і наполегливо шукаємо слово? Те, що дозволить зрозуміти себе і світ, висловити думки і бути почутими? Пізнавайте світ через книгу! Навіть, якщо це художній твір чи книга про звичаї, побут, захоплення, психологію, кулінарію, найкрасивіші місця планети, природу –  все це додасть нових барв в життя, стимулюватиме інтерес, вселить надію – того, чого ми всі зараз потребуємо.

Приходьте до бібліотеки, читайте, знаходьте розраду та підтримку в цей складний для нас час! Тримаймося разом!

Все буде Україна!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора