Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговорили особливості підготовки до нового навчального року

Дата: 23.06.2022 17:00
Кількість переглядів: 190

Фото без опису

Верховна Рада України ухвалила закон № 7325, яким на час воєнного стану внесено тимчасові зміни до Закону України «Про повну загальну середню освіту».

На час дії воєнного стану зупиняється положення про те, що навчання у школах починається з 1 вересня, триває не менше 175 навчальних днів і завершується не пізніше 1 липня наступного року.

Тривалість навчального року, дату його початку та/або закінчення визначатиме Кабмін. Гнучкість початку навчального року потрібна під час воєнного стану. Бо наразі не передбачити, що буде у серпні на різних територіях країни. Але вирішивши, наприклад, починати навчання у серпні задля економії видатків на тепло, у місцевих громадах важливо провести інформаційно-роз’яснювальну роботу, повідомити батькам.

У дітей великі прогалини у навчанні і через дистанційку впродовж двох років епідемії ковіду, і тепер – через воєнні дії.

Засновники навчальних закладів – міськрада, ОТГ, ОДА – можуть подавати пропозиції Кабміну. Наприклад, є звернення від населених пунктів, які хочуть почати навчальний рік 1 серпня – це питання теж може розглядатися Кабміном. Діти можуть вчитися очно, плюс, можна заощадити енергоресурси.

Максимально використати період, коли не треба опалювати приміщення. А в зимовий період бути на канікулах.

Дистанційне навчання для багатьох дітей не забезпечує якісну освіту.

Про підготовку до нового навчального року 2022-2023 в Монастирищенській громаді в умовах воєнного стану сьогодні йшлося на нараді в міського голови Олександра Тищенка. Обговоривши можливі форми здійснення навчання в освітніх закладах громади, міський голова Олександр Тищенко доручив начальнику управління освіти, молоді та спорту Ніні Завертаній провести нараду з керівниками закладів освіти щодо визначення дати початку нового навчального року, а також провести обговорення з батьками.

Враховуючи загрозу відсутності теплопостачання в зимовий період та нагальну необхідність відновлення очної форми навчання бажано новий навчальний рік розпочати 1 серпня. Нагадуємо, що КМУ дозволить очне навчання тільки в закладах, де є сховища. На жаль, в нашій громаді є чотири школи, в яких сховища відсутні, і там буде однозначно тільки дистанційне навчання


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора