Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З нагоди Дня Конституції України відбулося покладання квітів

Дата: 28.06.2022 11:50
Кількість переглядів: 175

Сьогодні, 28 червня, з нагоди 26-ї річниці Дня Конституції України відбулось покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку – борцеві за незалежність і свободу українського народу.

Квіти до підніжжя великому Кобзарю – це знак поваги до знаної особистості і шани конституційних прав і свобод.

26 років тому Верховна Рада України від імені українського народу прийняла Основний Закон держави, що ознаменувало фундаментальне закріплення нашої незалежності, навіки закарбувало волю українського народу жити у власній суверенній, соборній державі.

Конституція увійшла в наше життя як головний гарант державності і демократії, незалежності і соборності України. Вона має унікальне історичне коріння, адже у той час, коли в Європі основним державним устроєм була абсолютна монархія, українці вже мали свій Основний закон – Конституцію Пилипа Орлика. Цей пам’ятний день відкрив перед нами шлях до розвитку і зміцнення правової європейської країни.

Міський голова Олександр Тищенко разом із секретарем міської ради Наталією Шамрай, заступниками міського голови Олегом Недогодою та Зоряною Заворотною, депутатом міської ради Олександром Бойком від імені усієї Монастирищенської міської територіальної громади вшанували пам'ять всіх тих, хто відстоював незалежність Української держави на різних етапах її державотворення.

Також пам’ятні квіти були покладені до меморіальних дошок одному із ініціаторів Народного Руху України Анатолію Лупиносу (с.Сатанівка), засновнику і І митрополиту Української православної автокефальної церкви Василю Липківському (с.Попудня), митрополиту Української автокефальної православної церкви Миколі Борецькому (с.Сарни).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора