Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Життя не спинити, воно триває попри війну

Дата: 12.07.2022 12:55
Кількість переглядів: 167

Триває війна та не спиняється життя. Емоції, почуття загострюються, але всі переживання зможуть подолати тепло, турбота, підтримка та любов. Вони дають наснагу жити, боротися та перемагати. Це засвідчує наступна статистика.

 За даними Монастирищенського відділу ДРАЦСу за перших шість місяців 2022 року – 108 пар вирішили узаконити свої стосунки та офіційно зареєстрували шлюб, що на 71 шлюб більше ніж в минулому році за аналогічний період.

 Приємне перше півріччя цього року й на народжуваність. Монастирищенським ДРАЦСом було видано 107 свідоцтв про народження дитини, що на 23 свідоцтва більше ніж в минулому році за аналогічний період. Тож наша громада поповнилася новими громадянами, які своєю появою ощасливили батьків, рідних і, зокрема, всіх нас. Адже ці маленькі янголята – велика надія нашої Батьківщини!

 Також не менш приємні події сталися протягом січня-червня і на фронті розлучень. Війна вплинула на нас, на наші мрії, цінності та переконання і ми стали більше цінувати людей, що поряд. Так за даними ДРАЦСу лише 7 пар вирішили розірвати свої стосунки, про що були складені відповідні акти. І це на 28 розлучень менше ніж за аналогічний період минулого року.

 Але маємо, нажаль, невтішні новини щодо смертності – протягом перших шість місяців минулого року ДРАЦСом було видано 282 свідоцтва про смерть. Порівнюючи з січнем-червнем 2021 року, цьогоріч зареєстровано на 25 смертей менше. Але тенденція переваги смертності над народжуваністю в Україні спостерігається протягом досить тривалого часу. Останніми роками цю тенденцію підсилює COVID-19. А нині ще й війна безжально відбирає людські життя…

 Та ми обов’язково все подолаємо. Адже життя не спинити, воно триває попри війну і незгоди, як і кохання, яке робить нас сильнішими! З вірою в майбутнє!

*Наведені дані не відображають 100% статистичну інформацію щодо демографічної ситуації в Монастирищенській громаді, лише відомості про кількість зареєстрованих і виданих документів Монастирищенським ДРАЦСом протягом першого півріччя 2022 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора