Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Представили нового настоятеля Свято-Миколаївського храму

Дата: 25.07.2022 17:15
Кількість переглядів: 539

Фото без опису

Сьогодні Благочинний Уманського та Монастирищенського благочинь митрофорний протоієрей Олександр Гринько представив нового настоятеля Свято-Миколаївського храму – отця Валентина Кудіна.

Отець Валентин народився і виріс в м. Монастирище, закінчив Новоміську школу. Нині заочно навчається у Київській Православній Богословській академії. 19 червня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Черкас прийняв священичу хіротонію на літургії, яку очолив Високопреосвященніший Іоан, владика Черкаський і Чигиринський. А 23 липня указом Черкаської єпархії отець Валентин був поставленим настоятелем релігійної організації «Релігійна громада Свято-Миколаївська парафія Черкаської єпархії (ПЦУ) м. Монастирище».Фото без опису

Міський голова Олексанлдр Тищенко спільно з секретарем міської ради Наталією Шамрай, депутатами міської ради Олександром Бойком і Володимиром Солодом, старостою Новоміського старостинського округу Василем Матушком і прихожанами храму щиро привітали отця Валентина з поставленням. Олександр Тищенко побажав настоятелю сили, здоров’я, наснаги та натхнення у служінні Господу, на благо людям і України.

Фото без описуФото без опису

Також Олександр Михайлович подякував отцю Олегу Селецькому за багаторічну діяльність і служіння громаді в ім’я Господа Бога, за вагомий внесок у розвиток Української Православної Церкви і становлення та зміцнення Української Державності. Адже саме отець Олег був першим з священиків Черкащини, який відмовився від московського патріархату та в 1992 році започаткував церкву Київського патріархату Української Православної Церкви. Це забрало в нього багато сил і здоров’я, але спонукало інших отців переходити до Української Православної Церкви. А щоб увінчати пам'ять про найстарішу церкву Київської єпархії, закладену козаками ще в 1648 році – побудував двохпрестольний собор: святого Миколая та Преображенія Господнього в с. Нове Місто.

Фото без описуФото без опису

Отець Олег будучи настоятелем храму зробив чимало добрих справ. Його щире і мудре слово на підтримку Українському війську та допомога війську, його безперечний патріотизм викликають неймовірну повагу та щиру вдячність. 

Дякуємо Господу Богу за дар життя отця Олега і служіння. Нехай Господь сотворить отцю Олегу многії і благії літа! І щоб ще багато років прихожани мали змогу чути його мудре слово, вже як другого священика Свято-Миколаївської парафії. А отцю Валентину бажаємо, щоб Дух Святий супроводжував його у нелегкому служінні на благо Господнього дому, освячуючи і благословляючи кожен день і кожну мить життя. Щоб завжди він був прикладом глибокої віри і духовності, любові і милосердя для вірян. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора