Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Монастирищині відзначили День Української Державності

Дата: 28.07.2022 14:38
Кількість переглядів: 226

Фото без опису

Саме в цей день, 28 липня, понад тисячу років тому Київська Русь-Україна прийняла хрещення, розпочавши відлік творення української державності. Тисячоліття наші предки боролися з віроломством і несправедливістю, нині й ми продовжуємо їх боротьбу заради наших дітей, заради омріяного світлого майбутнього Української держави, якого так прагнув Володимир Великий.
Тож сьогодні в Монастирищенській громаді, як і в кожному українському місті та селі відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Української Державності. Розпочалися заходи з урочистого підняття Державного Прапора України військовослужбовцями 4 відділу Уманського РТЦК та СП капітанами Віталієм Затолочним і Артемом Чорноконем. Під звуки Державного Гімну синьо-жовтий стяг гордо піднявся в небо, символізуючи незламність духу народу та прагнення до свободи, пам'ять про тих, хто у різні часи і до сьогоднішнього дня відстоюють державність України.
З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Олександр Тищенко. Олександр Михайлович побажав миру нашій країні та Перемоги і в хвилині мовчання монастирищани вшанували світлу пам'ять всіх, хто віддав життя за Україну.
Опісля міський голова Олександр Тищенко спільно з секретарем міської ради Наталією Шамрай та своїми заступниками Олегом Недогодою, Зоряною Заворотною, а також начальником 4 відділу Уманського РТЦК та СП Русланом Бадзьором і заступником начальника СПД №1 ВП №1 Уманського РУП Сергієм Сабадином поклали квіти до пам’ятного знаку видатному сину українського народу – Тарасу Шевченку.
Вшанували й світлу пам'ять наших Героїв-земляків, які загинули під час російсько-української війни та поклали квіти до їхніх могил і підніжжя пам’ятних знаків. А в Свято-Миколаївському соборі отець Валентин провів спільну молитву за Україну і Український народ, за захисників і захисниць України, за мир в Україні та світі.
В селах громади сьогодні поклали квіти до пам’ятних знаків, меморіальних дощок видатних діячів українського державотворення Митрополита Василя Липківського (с. Попудня ), пам’ятники якому побудовані у США та Канаді, Митрополита Миколи Борецького (с. Сарни), борця за незалежність України у XX столітті Анатолія Лупиноса, (с. Сатанівка).
Нехай наша воля буде міцною, а дух – незламним! Слава Україні! Слава її Героям!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора