Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монастирищенська громада отримала мобільний медичний пункт від Червоного Хреста

Дата: 03.08.2022 16:09
Кількість переглядів: 261

Фото без опису

Завдяки наполегливій праці, старанням всього колективу КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» та його директора Людмили Редванської за підтримки міського голови Олександра Тищенка Монастирищенська громада отримала сучасний мобільний медичний пункт від Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. Це перший із трьох автомобілів на Черкащині, що введений в експлуатацію та переданий КНП «Монастирищенський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Згідно розробленого графіка автомобіль з бригадою виїжджатиме в села громади й надаватиме там первинну медичну допомогу. До складу мобільної бригади входять лікар, дві медичні сестри та водій – унікальний підрозділ медпрофесіоналів, які робитимуть медико-діагностичну допомогу доступною для населення. Зокрема, лікар та медсестри бригади будуть здійснювати обстеження – огляд пацієнта, вимірювання артеріального тиску, рівня глюкози в крові, рівня сатурації крові киснем, ЕКГ та швидкі тести на виявлення ВІЛ і гепатиту В. Також медики матимуть необхідні медикаменти для надання первинної допомоги пацієнтам та для лікування хронічних хвороб.

У складі мобільної бригади працюватимуть лікарі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Вовк Олена Дмитрівна та Коваленко Зінаїда Федорівна із медичними сестрами.

Такий автомобіль, цілком обладнаний під медичний кабінет, дозволить покращити якість надання медичних послуг у найвіддаленіших селах громади та спростить доступ до медиків людям похилого віку, інвалідам, яким складно дістатися до лікувального закладу.

Відзначимо, згідно цивільно-правової угоди, автомобіль мобільного медичного пункту використовується тільки для надання первинної медичної допомоги і в жодному разі не може використовуватися для перевезення важких хворих до лікувальних закладів. Адже порушення зобов’язання матиме юридичні наслідки.

Директор ЦПМСД Людмила Редванська пишається, що копітка праця всього її колективу визнана і буде підсилена новим сучасним обладнанням та дякує лікарям, фельдшерам, медичним сестрам та усім працівникам Центру за плідну роботу, розуміння та підтримку.

Міський голова Олександр Тищенко зазначає, що міська влада й надалі працюватиме над покращенням надання медичних послуг жителям громади. Так, завдяки такому автомобілю тепер можливо швидше та якісніше надавати допомогу жителям з найвіддаленіших сіл нашої громади.

Щиро дякуємо партнерам за підтримку та всебічну допомогу, яка підсилює потужність Монастирищенського центру первинної медико-санітарної допомоги та амбулаторій. Також дякуємо головному лікарю первинки Людмилі Редванській, всьому колективу ЦПМСД, фельдшерам за їхню плідну працю задля збереження здоров’я монастирищан та розвитку й покращення надання медичних послуг жителям та гостям громади.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора