Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як продовжити дію закордонного паспорту під час війни?

Дата: 24.08.2022 16:30
Кількість переглядів: 228

Фото без опису

У зв'язку із військовою агресією російської федерації та введенням воєнного стану на усій території України, 28 лютого 2022 року Кабінет Міністрів України затвердив (постанову №170) «Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон», якою затверджено Тимчасовий порядок внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Цей порядок визначив процедуру внесення інформації про продовження стоку дії закордонного паспорта. Ця постанова набрала чинності з 1 березня 2022 р. та діє протягом одного року з дня припинення або скасування воєнного стану.

Тимчасовий порядок визначає процедуру внесення до паспорта громадянина України для виїзду за кордон інформації про продовження строку його дії, а також до паспорта для виїзду за кордон батьків (одного з батьків), іншого законного представника дитини (далі – законні представники) інформації про дитину.

Крім того, встановлено, що на період дії воєнного стану та протягом року з дня його припинення або скасування:

  • перетин державного кордону може здійснюватися громадянами України в пунктах пропуску через державний кордон та пунктах контролю на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, строк дії якого продовжено, а також дітьми на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон їх законних представників, до якого внесено інформацію про дитину;
  • постанова КМУ від 07.05.2014 р. №152 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України для виїзду за кордон» може застосовуватися з особливостями, передбаченими цією постановою.

Процедура внесення інформації про продовження стоку дії закордонного паспорта.

Інформація про продовження строку дії закордонного паспорту вноситься на підставі заяви особи або її законного представника, а також наявного закордонного паспорту.

Документи подаються до територіального підрозділу Державної міграційної служби, а також посольства та консульської установи України незалежно від місця реєстрації, тобто – за місцем звернення. Інформація вноситься в закордонний паспорт в день звернення, безоплатно.

Необхідні документи:

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
  • заява про продовження строку дії закордонного паспорта.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора