Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Службою у справах дітей вилучено дитину з сім‘ї

Дата: 07.09.2022 10:51
Кількість переглядів: 640

Фото без опису

3 вересня 2022 року близько 21.00 службою у справах дітей спільно з Монастирищенським відділом поліції Уманського РУП було вилучено дитину 2019 року народження із сім’ї рідної матері в одному із сіл нашої громади в зв’язку із неналежним доглядом за малолітньою дитиною. 

Мати та співмешканець зловживали алкогольними напоями, регулярно вчиняли скандали та бійки між собою, свідком чого був малолітній син. Дитина перебуває на обліку служби у справах дітей із квітня 2022 року, в полі зору служби сім’я перебуває протягом трьох років, проведена профілактична робота щодо відповідального ставлення до виконання батьківських обов’язків позитивних результатів не дала, тому було прийнято рішення про негайне вилучення дитини. 

Разом з тим, у служби у справах дітей ВК Монастирищенської міської ради є і позитивні новини: 5 вересня повернуто в сім’ю рідних батьків малолітнього сина 2019 року народження, який був вилучений із сім’ї за аналогічних обставин 19 липня 2022 року.

За термін перебування дитини в КЗ «Міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації в м.Умані» батьки стали на шлях виправлення: батьком дитини встановлено батьківство щодо його малолітнього сина, мати пройшла курс необхідного лікування, наведено лад в будинку та на подвір’ї, а саме головне - батьки зрозуміли, що потрібно їх дитині – увага, любов та домашній затишок. Сподіваємося, що невдовзі і до іншої родини повернеться їх синочок.

Служба у справах дітей з метою виявлення дітей, які не охоплені належним доглядом в сім’ях, продовжує проведення системних рейдів, обстеження умов проживання сімей з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах.

Тому, закликаємо свідомих громадян звертатися в поліцію або у службу в справах дітей:

  • Якщо ви бачите жінку або чоловіка з маленькою дитиною у стані алкогольного сп’яніння. Ця ситуація вкрай небезпечна для здоров’я і навіть життя як дитини, так і дорослого. Діти бувають свідками нещасних випадків, бійок і навіть загибелі батьків у такому стані, що є важкою емоційною травмою на все життя. Тому про такі випадки треба повідомляти негайно!!!
  • Якщо ви бачите, що діти залучені до жебракування – терміново викликайте поліцію.
  • Якщо серед ваших сусідів є асоціальні родини, а діти з цих родин гуляють на вулиці допізна, просять їжу або гроші, неохайні, брудні, не мають одягу або взуття за сезоном – це привід звернутися в службу в справах дітей.
  • Якщо ви бачите дітей або підлітків, які вживають алкоголь, треба негайно втрутитися.
  • Якщо дитина систематично голосно кричить, часто плаче і це чують сусіди – це, як мінімум, привід звернути увагу: чи це не є домашнім насиллям?

Куди треба звертатися?

З приводу насилля, проблем із алкоголем та іншої антисоціальної поведінки – у поліцію.

Якщо є необхідність звернутися анонімно, то ваш дзвінок готові прийняти у службі у справах дітей. Тел.: (097)488-32-65, (067)926-70-09.

Не будьте байдужими! Це може врятувати життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора