Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відкриття меморіальної дошки Герою Дмитру Сайчуку

Дата: 16.09.2022 17:42
Кількість переглядів: 1876

Фото без опису

Сьогодні, 16 вересня, в м. Монастирище на території ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Монастирищенський «Ліцей «Ерудит» відбулося урочисте відкриття Меморіальної дошки випускнику закладу, капітану І рангу підрозділу спеціального призначення (полковнику) ГУР МОУ, учаснику російсько-української війни Сайчуку Дмитру Анатолійовичу, який героїчно загинув, захищаючи рідну землю.

Участь у відкритті взяли рідні Дмитра Сайчука – мама Марія Миколаївна, дружина Лариса Венедиктівна та донечки Ліза і Дар’я. Вшанувати світлу пам’ять Героя прийшли керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Тесленко, начальник управління освіти, молоді та спорту Ніна Завертана, перша вчителька Валентина Васецька, заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення Четвертого відділу Уманського РТЦК СП Віталій Затолочний, учасники бойових дій, військовослужбовці Четвертого відділу Уманського РТЦК СП капітан Артем Чорноконь і старший солдат Максим Ботік, а також однокласники, друзі, вчителі, учні школи, громадськість.

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Дмитра Сайчука та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Почесне право відкрити Меморіальну дошку було надано ініціатору встановлення пам’ятного знаку однокласнику Олександру Хоменку.

Після зворушливих промов настоятель Святомиколаївського храму с. Нове Місто ієрей Валентин Кудін освятив пам’ятний знак, до якого потому присутні поклали квіти та запалені лампадки.

На завершення заходу рідним Героя вручили пам’ятні світлини з Дня відкриття Меморіальної дошки Дмитра Сайчука.

Варто зауважити, що це вже третя меморіальна дошка, розміщена на фасаді даного навчального закладу. Адже в 2017 році такий же пам’ятний знак відкрили на честь загиблого учасника АТО Віталія Шамрая, який також був випускником цієї школи. А ще раніше Рафаїлу Мільнеру, Герою Радянського Союзу.

Низький уклін Героям, які віддали своє життя за свободу та незалежність нашої держави і мирне життя наших дітей. У наших серцях вічно буде жити пам'ять про них. Ми в неоплаченому боргу перед жертовністю матерів, дружин і дітей загиблих Воїнів.

Вічна пам’ять Герою Дмитру Сайчуку!

Слава Україні! Героям Слава!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора