Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Монастирищині вшанували партизанів

Дата: 22.09.2022 11:39
Кількість переглядів: 196

Фото без опису

           22 вересня в Україні відзначається День партизанської слави.

      Це – свято людей,  сильних духом і з чистою совістю, котрі не шкодували життя для перемоги над ненависним ворогом, котрі пройшли крізь найскладніші випробування, відстояли право  на свободу, врятували нашу країну та світ від нацизму.

      Також сьогодні вшановуємо і тих, хто у ворожому тилу  допомагає Збройним Силам України гнати рашистів із захоплених територій нашої держави. 

           В роки війни монастирищани активно включалися до боротьби з нацистськими загарбниками. Серед молоді створювалися осередки незадоволених «новим порядком», які пізніше переросли в підпільно-партизанські групи.

            Тому сьогодні, щоб віддати шану нашим землякам, що полягли у нерівній боротьбі з нацистами в буремні роки Другої світової війни,  відбулось покладання квітів до пам’ятників партизанам-підпільникам в Поперечному Яру в м.Монастирище та у селі Бубельня.

        Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих партизанів та підпільників, які загинули у Другій світовій війні.

       Нехай День партизанської слави і надалі передається з покоління в покоління, нехай зберігає в наших серцях святі поняття: Батьківщина, честь, обов'язок і пам'ять.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора