Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

”Чужих дітей не буває”!

Дата: 30.09.2022 08:18
Кількість переглядів: 133

Фото без опису

Кожна дитина мріє про родину. Дитині для повного і гармонійного розвитку необхідно зростати в сім’ї, в атмосфері щастя, любові та розуміння. Цю просту істину знає кожен, як і те, що не повинно бути одиноких і обділених долею дітей.

Щорічно, 30 вересня, в  День християнських святих Віри, Надії та Любові, а також їхньої матері Софії, відзначається День усиновлення в Україні, який був започаткований  Указом Президента України від 27 листопада 2008 року.

Це свято батьків і дітей та усіх причетних до цієї благородної справи, нашої держави в цілому. День усиновлення,   можна назвати другим днем народження багатьох сімей та дітей.

Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою родину дитини на правах дочки чи сина, тобто колишня сирота стає повноправним членом сім’Ї і має усі права, які мають рідні діти.

За законодавством, усиновити можна дитину, яку залишили в пологовому будинку після досягнення нею двомісячного віку або через два місяці від того моменту, коли дитина залишилась сиротою, або позбавленою батьківського піклування.                                                                                                              

Важливим фактором усиновлення є збереження таємниці, інформація щодо усиновлення носить конфіденційний характер і не підлягає розголошенню.

Сьогодні на обліку служби у справах дітей виконавчого комітету Монастирищенської міської ради перебуває 18 дітей, які можуть бути усиновлені, один кандидат в усиновлювачі, 19 дітей були уже усиновлені і мають  справжні, люблячі родини.

За інформацією можна звертатися до служби у справах дітей виконавчого комітету  Монастирищенської міської ради за адресою: Уманський район, місто Монастирище, вулиця Соборна,121

Дорогі Батьки! Щиро вітаємо  із Днем  усиновлення! Нехай повниться дитячим щасливим сміхом ваша домівка, хай ростуть здоровими і успішними діти, хай щедрість та милосердя Ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає ваші серця!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора