Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Бібліотека відкриває цілий світ

Дата: 30.09.2022 08:42
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

Бібліотеки – це цілий світ, відкритий кожному, хто любить книгу.

Сьогоднішня бібліотека це – епоха поєднання книги і Інтернету, минулого і майбутнього, древнього і сучасного.

Монастирищенські бібліотекарі своїм ентузіазмом, любов'ю до друкованого слова виховали не одне покоління освічених людей. Бібліотекар – і розпорядник долі книг, і перший добрий порадник. Читач для бібліотеки завжди дорогий і шановний гість. І коли він приходить до бібліотеки, бібліотекар віддає йому свою мудрість і силу знань.

Сьогодні, 30 вересня, відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Це свято не тільки професійне, а й загальнонародне, адже саме через бібліотеки, на різних етапах життя, проходить все населення України, бо без книги, немає знань, поступу вперед.

Від початку військового вторгнення Монастирищенська публічна бібліотека не припиняла своєї діяльності. Продовжувалось обслуговування користувачів, які йшли в бібліотеку за розрадою та підтримкою, адже ніщо так не заспокоює як книга. Бібліотекарі активно включились у волонтерський рух Монастирищини. Для потреб армії бібліотекарі громади плетуть маскувальні сітки, шиють постільну білизну, заготовляють продукти, готують їжу, організовують благодійний збір кошті. Особливо визначною в цьому напрямку є діяльність завідувача Летичівської бібліотеки-філіалу Валентини Рябець, яка організувала волонтерський пункт «Летичівські берегині».

Також нашій громаді вдалося зберегти бібліотечну мережу. Із 36 бібліотек-філіалів – 27 мають комп’ютери, які підключені до мережі Інтернет, що дає змогу жителям сіл безкоштовно користуватися послугами.

Наша бібліотека – це насамперед інформаційний центр, де людина може знайти необхідну їй інформацію, використовуючи різні джерела, брати участь у роботі клубів за інтересами, різноманітних акціях, масових заходах, майстер класах, цікаво та змістовно проводити своє дозвілля, мають змогу у відкритому доступі ознайомитись з найновішими надходженнями сучасної літератури та періодичними виданнями. Соціокультурна діяльність бібліотек спрямована на вдосконалення національно-патріотичного виховання дітей та молоді, вивчення історії нашої держави, традицій українського народу.

Інтернет-центр надає користувачам вільний доступ до світових інформаційних ресурсів, сприяє освіті та навчанні, проводить курси комп’ютерної грамоти, консультує користувачів по навігації в Інтернеті, ведуться сайти Монастирищенської публічної бібліотеки, бібліотеки для дітей та бібліотек-філіалів.

В бібліотеці для дітей знаходиться неймовірна кількість книжок найрізноманітніших жанрів. Це спонукає дітлахів до всебічного розвитку, створюються умови для творчого, інтелектуального, духовного розвитку дітей у вільний від навчання час. Задовольняються освітні потреби користувачів дітей. Бібліотека надає кожній дитині доступ до книги та інформації, популяризує українську та світову дитячу літературу.

Бібліотекарі стимулюють творчість обдарованих дітей. Серед користувачів є діти, які неодноразово приймали участь в різноманітних Конкурсах та здобували призові місця.

У Всеукраїнському літературному конкурсі «Творчі канікули-2022» в обласному етапі здобула перемогу в одній із номінацій Олександра Бондарчук учениця 7 класу Опорного закладу "Монастирищенський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2".

Нація, яка читає навіть у часи війни – непереможна. Книга – це теж зброя!

Бібліотекарі бібліотек Монастирищенської територіальної громади працюють для вас, шановні жителі громади і намагаються своєю працею якнайшвидше наблизити довгоочікувану Перемогу!

Дорогі бібліотекарі та просто поціновувачі літератури, вітаємо вас з Днем бібліотек. Бажаємо, щоб все більше людей відвідували читальні зали і заводили абонементні картки в бібліотеках. Підтримуйте вітчизняних авторів і знайомтеся із зарубіжними. Пам’ятайте, що книга – найкращий співрозмовник, порадник і друг!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора