Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НЕ НА УРОК, А НА ФРОНТ: ОСВІТЯНИ, ЩО ПІШЛИ ВОЮВАТИ

Дата: 30.09.2022 15:31
Кількість переглядів: 284

Професійне свято – День працівників освіти – багато освітян зустрічають не в колі своїх учнів та колег, а серед воїнів-побратимів.

??ГОНЧАР Микола Євгенійович почав працювати на посаді керівника гуртка «Юний фотоаматор» Монастирищенського БДЮТ з листопада 2016 року. Відразу ж проявив себе справжнім фахівцем, тому з кожним роком збільшувалась кількість його вихованців у творчому об`єднанні та кількість призових місць у обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах. Навіть сьогодні, знаходячись у лавах Збройних Сил України, він пам'ятає про своїх учнів, знаходить вільну хвилинку для спілкування з ними, продовжує відкривати секрети фотомистецтва. Дуже добросовісний, відповідальний, щиро любить дітей, свою роботу і свою Батьківщину. Основне для нього – виховання почуття патріотизму, тому в перший же день широкомасштабного вторгнення на нашу рідну землю Микола Євгенійович, не роздумуючи, добровільно пішов на захист своєї Батьківщини. Він – справжній приклад для наслідування у справі національно-патріотичного виховання підростаючого покоління.

??ГРУБСЬКИЙ Андрій Андрійович, вчитель фізичного виховання та предмету «Захист України» Коритнянського ЗЗСО І-ІІІ ст. За 16 років роботи в школі Андрій Андрійович став справедливим, добрим, вимогливим, творчим вчителем, який прагне завжди бути попереду і цьому навчає своїх учнів. З перших днів повномасштабного вторгнення пішов служити в тероборону. Нині проходить службу в ЗСУ.

??ЛИСАК Сергій Сергійович, кочегар Коритнянського ЗЗСО І-ІІІ ст. Сергій Сергійович – доброзичливий, спокійний, працьовитий. Саме від нього залежало створення домашнього затишку та теплоти в шкільних кабінетах. А сьогодні від нього, воїна-захисника, залежить, чи буде тепло і затишно в школах та домівках усіх дітей України.

??ДАМАСКІН Олександр Миколайович, учитель фізичної культури та предмету «Захист України» ОЗЗСО «Монастирищенська спеціалізована школа І-ІІІ ст. №5». Олександр Миколайович – мужній боєць двох фронтів: ще нещодавно штурмував освітянське поле, а сьогодні, не шкодуючи себе, боронить землю України. Компетентний, відповідальний, позитивний – це ті якості, якими Олександр Миколайович вмотивовує своїх вихованців, навчає їх бути сьогодні кращими, ніж вчора, тренує витривалість та жагу до спортивних перемог. А тепер на власному прикладі демонструє незламність українського духу та любов до Батьківщини.

??ОСАДЧИЙ Олексій Антонович, учитель фізичної культури та предмету «Захист України» Сатанівського ЗЗСО І-ІІІ ст. Олексій Антонович з перших днів російської агресії пішов добровольцем у ряди територіальної оборони. У липні мобілізований до лав ЗСУ, де мужньо захищає кордони нашої держави. Пріоритетними завжди були і є такі його якості, як чесність, справедливість, повага, мужність, відвага. Такими стали і його учні, які зараз боронять нашу державу. Олексій Антонович для них приклад.

??ВОРОНЦОВ Юрій Павлович працює на посаді завгоспа Халаїдівської філії ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Ліцей «Ерудит». Відповідальний працівник, майстер своєї справи. Не рахується з власним часом, інтереси роботи ставить вище особистих. З початку військової агресії Юрій Павлович був призваний на військову службу. Нині з гідністю боронить Україну.

??ШЕВЧУК Олександр Миколайович, учитель трудового навчання, технологій та предмету «Захист України» ОЗ «Монастирищенський ЗЗСО І-ІІІ ст. №2». Олександр Миколайович – відповідальний педагог, умілий організатор, творчий учитель. На початку війни він був мобілізований та розпочав військову службу у роті охорони. Пізніше його було мобілізовано до лав ЗСУ. Зараз перебуває на передовій та захищає Україну зі зброєю в руках.

??МАРИНКЕВИЧ Петро Васильович, учитель історії та правознавства ОЗ «Цибулівський ЗЗСО І-ІІІ ст.». Петро Васильович – творчий, вимогливий, сумлінний учитель, якого люблять діти та поважають колеги. Уже на другий день війни він був мобілізований та розпочав військову службу у роті охорони. Згодом був мобілізований до лав ЗСУ. У червні 2022 року отримав поранення під містом Бахмут. Нині Петро Васильович продовжує виконувати почесний обов'язок захисника України у Донецькій області.

??Дорогі наші захисники-освітяни! Щиро пишаємося вами і вітаємо з професійним святом. Нехай не закінчуються ваші сили та терпіння, буде міцним здоров'я, всюди супроводжує вас удача. Ми з нетерпінням чекаємо на ваше повернення!

На жаль, один працівник галузі освіти, наш земляк із с. Княжики КРАВЧЕНКО Сергій Володимирович, який захищав нашу свободу та незалежність, загинув. Сергій Володимирович у перші дні війни пішов захищати країну від окупантів.

У захисника залишилась дружина і двоє доньок.

Попрощалися із Героєм 18 травня.

Вічна шана і слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора