Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Лікарі Монастирищенського ЦПМСД – там, де потрібні. Два місяці роботи мобільного медичного пункту

Дата: 03.10.2022 16:52
Кількість переглядів: 180

Фото без опису

Вже близько двох місяців, за підтримки Товариства Червоного Хреста, в нашій громаді працює мобільний медичний пункт. За цей невеликий проміжок часу мобільний медпункт вже довів свою ефективність і важливість. Адже жителі населених пунктів, які з певних причин не мали можливості відвідати лікувальний заклад, нині – отримують кваліфіковану медико-діагностичну допомогу. Зокрема, лікар та медсестри мобільної бригади здійснюють огляд пацієнта, вимірюють артеріальний тиск, рівень глюкози в крові та рівень кисню в крові, проводять електрокардіограму, швидкі тести на виявлення ВІЛ і гепатиту В, здійснюють вакцинацію населення (дітей згідно календаря щеплень, дорослих проти COVID-19 і дифтерії та правця). А також видають безкоштовно ліки, згідно призначення для лікування хронічних хвороб.

 Так, починаючи з 4 серпня мобільною бригадою було здійснено 42 виїзди населеними пунктами Монастирищенської громади для надання медичних послуг мешканцям громади і внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Зокрема, лікарями ЦПМСД було оглянуто 867 осіб, в тому числі 45 ВПО, з них 554 осіб «60+» та 313 – віком від 0 до 60 років. Валову частину пацієнтів склали жінки – 628.

 Під час обстеження, зокрема, було проведено 478 аналізів крові на глюкозу, 786-ом пацієнтам виміряно артеріальний тиск і 500 – рівень оксигенації (сатурації) крові та зроблено 159 щеплень. За результатами виїздів мобільної бригади: у 579 осіб виявлено захворювання серцево-судинної системи, 67 – діагностували захворювання шлунково-кишкового тракту, 141 – хвороби опорно-рухового тракту, 114 – хвороби ендокринної системи, 84 – неврологічні захворювання та 87 – інші захворювання. Також варто зазначити, що у 339 пацієнтів встановлено множинні діагнози та 158 осіб направлено на консультації до профільних спеціалістів.

 Тож це ще раз підкреслює те, що лікарі КНП "Монастирищенський ЦПМСД" там, де вони потрібні. А мобільний медичний пункт став потужним підсиленням системи охорони здоров’я Монастирищини та наближає якісну медицину до мешканців громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора