Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні водії, не забувайте вмикати фари на своїх залізних конях!

Дата: 06.10.2022 10:03
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

       Нагадуємо, що згідно з п. 9.8 Правил дорожнього руху,  з 1 жовтня до 1 травня на заміських дорогах за межами населених пунктів транспортні засоби зобов’язані рухатися у світлий час доби з увімкненими денними ходовими вогнями або з ближнім світлом фар. Також  в умовах недостатньої видимості в світлий час доби замість або разом з ближнім світлом фар можна вмикати протитуманні фари. А в темну пору доби на неосвітлених ділянках дороги – тільки з ближнім або дальнім світлом фар.

       За невиконання правила, водії можуть бути притягнуті до відповідальності згідно ч.2 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що  тягне за собою накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

       Вимога пов’язана з тим, що світловий день стає коротшим, а осінньо-зимовий період дощів і туманів спричиняє недостатню видимість на дорозі. Ближнє світло фар зробить вас більш помітним для пішоходів та інших учасників дорожнього руху. Бережіть життя і здоров’я – своє та інших!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора