Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вакцина є: монастирищан запрошують захиститися від вірусу Covid-19

Дата: 12.10.2022 10:00
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

Україні стрімко спостерігається ріст захворюваності на коронавірус. Зокрема, в Монастирищенській громаді за минулий тиждень, з 30 вересня по 7 жовтня виявлено 45 осіб з діагнозом COVID-19, троє з яких було госпіталізовано.

Директорка ЦПМСД Людмила Редванська нагадує, що в громаді в умовах воєнного стану продовжують проводити вакцинацію.

«На даний час для щеплень в Монастирищенському центрі первинної медико-санітарної допомоги доступна вакцина CoronaVac. Також незабаром до закладу надійде 60 доз Pfizer. Тож всі охочі мають можливість імунізуватися», – пояснює Людмила Редванська.

Також Людмила Петрівна наголошує, що  вакцинація є виключно добровільною та проводиться безкоштовно. 

Варто зазначити, вакцинація базовим курсом щеплень і бустерною дозою – найкращий захист, який може врятувати життя вам і вашим близьким. Міністерство охорони здоров'я дозволило робити другу бустерну дозу всім охочим віком 18+. Також можна імунізувати дітей від 5 до 18 років вакциною Pfizer за згоди батьків або опікунів. А ще, згідно нових схем імунізації, вакцину CoronoVac можна використовувати для бустерного щеплення після застосування інших вакцин, зокрема, Pfizer чи Moderna. Інтервал між введенням базового курсу щеплень (другої дози) та першої бустерної має бути 6 місяців, а між першою та другою бустерною – 4 місяці.

Для запису на вакцинацію необхідно лише зателефонувати за номером «гарячої лінії» 068-256-16-61.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора