Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРО НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ГРОМАДЯНАМ УКРАЇНИ З ДІТЬМИ, ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ ЗА КОРДОНОМ

Дата: 11.10.2022 10:15
Кількість переглядів: 196

Фото без опису

З метою надання сприяння громадянам України з дітьми, які перебувають за кордоном, оскільки евакуювалися після почастку повномаштабного вторгнення військ рф на територію України, Міністерством юстиції України як Центральним органом в рамках співробітництва у сфері застосування Конвенції про юрисдикцію, право, що застосовується, визнання, виконання та співробітництво щодо батьківської відповідальності та заходів захисту дітей 1996 року було спрямовано запити до 33 держав Європи (список додається) з проханням надати інформацію про систему безоплатної правової допомоги у їхній державі.

Надсилаємо у додатку таблицю з узагальненою інформацією, отриманою Міністерством юстиції України від 7 Центральних органів іноземних держав.

У разі надходження інформації від інших держав, таблицю буде оновлено та надіслано додатково.

Водночас інформуємо, що під час співробітництва з Європейською мережі суддів у цивільних і комерційних справах (ЕJN) було отримано інформацію дві веб-сторінки e-Justice Portal, присвячені правовій допомозі:

1. Загальну інформацію про правову допомогу в державах-членах ЄС можна знайти на European e-Justice Portal – Legal Aid (europa.eu) за посиланням https://ejustice.europa.eu/37129/EN/legal_aid. Натиснувши на одну з держав на лівій панелі, можна отримати доступ до національних інформаційних бюлетенів щодо правової допомоги в цій державі. Ці інформаційні бюлетені містять огляд національних систем, вони готуються контактними особами Європейської мережі суддів (часто Міністерствами юстиції) і повинні оновлюватися раз на рік.

Наприклад, інформаційний бюлетень European e-Justice Portal – Legal Aid (europa.eu), підготовлений чеським контактним представником EJN, який належить Міністерству юстиції Чеської Республіки.

2. Загальна інформація про Директиву ЄС про правову допомогу доступна на веб-сторінці: European e-Justice Portal - Legal aid (europa.eu) за посиланням: https://ejustice.europa.eu/390/EN/legal_aid. Директива ЄС регулює правила надання правової допомоги в транскордонних справах. Інформацію, надану кожною державою-членом про її компетентні органи, можна переглянути, натиснувши назву держави на панелі додатку.

Перелік організацій


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора