Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Українська мова – крізь терни тисячоліть

Дата: 09.11.2022 11:10
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

Мова найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління,вкладала народну душу і водночас формувала її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови- це занепад нації.

    9 листопада Україна відзначає чудове свято- День української писемності та мови. Це свято відзначають з 1997 року. Воно приурочене до дня вшанування Преподобного Нестора літописця - автора "Повісті минулих літ", історичної праці, з якої ми черпаємо знання про давню Русь -Україну.

Українська мова та писемність - це те, що відрізняє українців від інших народів та єднає нас усіх у єдину націю. Українці зберегли свою мову попри те, що окупанти багато років намагалися знищити її, забороняли книгодрук, переслідували кобзарів,письменників, науковців. І сьогодні наші мужні воїни боронять Україну і нашу мову від російських загарбників.

      В рамках тижня рідної мови, який проходить в ліцеї 'Ерудит " і приурочений до Дня української писемності та мови, до Монастирищенської бібліотеки для дітей завітали учні 5-А класу (вчитель Харенко Наталія Володимирівна). В читальній залі книгозбірні для дітей була влаштована літературно-мовна поляна: "Українська мова - крізь терни тисячоліть". Діти переглянути книжкову виставку та почули розповідь бібліотекаря про тернистий шлях рідної мови. Під час проведення заходу юні користувачі перейнялися розумінням того, що українська мова - державна, і тому кожен повинен добре знати її.

      Українська мова - одна з наймилозвучніших у світі, але мову творять люди, зокрема і діти, тому саме від сучасних дітей залежить її майбутнє. Тож плекаймо спільно наше рідне слово, полімо бур'яни, що засмічують його, учімося говорити так, щоб воно перетворювалося в справжню перлину!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора