Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БРАТИ МУЗИЧЕНКИ ІЗ ЛУКАШІВКИ ДОПОМАГАЮТЬ ЗСУ ТА ПІДТРИМУЮТЬ ГРОМАДУ

Дата: 18.11.2022 13:00
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

Війна об'єднала народ України, аграрії, як його невіддільна частина, активно включились у допомогу нашим військовим, теробороні та внутрішньо переміщеним особам. Аграрії Монастирищини також об'єдналися задля спільної перемоги над ворогом із перших днів повномасштабної війни. Уже 8 місяців вони стоять на сторожі продовольчої безпеки й фінансової допомоги Збройним Силам України.

Серед аграріїв Монастирищини, які активно допомагають не тільки військовим, а й постійно підтримують соціальну сферу громади, хочеться відзначити братів Володимира та Олександра МУЗИЧЕНКІВ. На двох у них – два господарства: Олександр Петрович очолює селянське фермерське господарство «СВІТОЧ», а Володимир Петрович керує фермерським господарством «МУЗИЧЕНКО-АГРО». Усі справи брати Музиченки ведуть разом. Свою господарську діяльність здійснюють у межах сіл Лукашівка та Долинка. В оренді мають понад 300 га землі, на якій успішно господарюють.

Цього року на полях Олександр та Володимир Музиченки вирощували пшеницю, ячмінь, соняшник та кукурудзу. Ці аграрії одні з небагатьох, хто на території нашої громади постійно вирощує цукровий буряк.

Щороку господарство збирає високі врожаї сільськогосподарських культур, дотримуючись сівозмін, норм внесення мінеральних добрив та засобів захисту рослин. У сучасних умовах вирощування сільськогосподарських культур особливо прогресивним є те, що господарство застосовує сучасні технології та новітні системи землеробства.

Керівництво господарства дбає не лише про свій добробут, а й про благополуччя усієї громади, систематично та у повному обсязі сплачує податки до місцевого бюджету, без затримки виплачує орендну плату орендодавцям, а в умовах повномасштабної війни займається ще й благодійною діяльністю: постійно допомагає нашим захисникам та сім'ям, які вимушено залишили домівки та знайшли прихисток на Монастирищені, а також родинам із Київщини, які певний період перебували під окупацією та зазнали як матеріальних, так і моральних збитків.

Для наших захисників Олександр та Володимир Музиченки придбали, відремонтували, цілком укомплектували та передали два автомобілі. Ще здійснюють технічне обслуговування одного автомобіля військових та допомагають обладнувати й ту техніку, яка у наших військових ЗСУ уже є. «Шини, запчастини – усе, що потрібно до транспортних засобів нашим захисникам ми намагаємося знайти, придбати й доставити до хлопців. Звичайно, що разом із технікою та комплектуючими передаємо й харчі та все необхідне для земляків-військових», – розповідає Володимир Музиченко.

Разом із Музиченками нашим захисникам усім необхідним допомагає й директор ФГ «ЯРАГРАС» Василь Гоменюк. Серед усього різного, що фермери відправили для захисників, – 16 двомісних палаток та два бензинові генератори. Ще один генератор придбав та передав фермер із Тарасівки Анатолій Данільченко.

Окрім цього, аграрії єдині в громаді, хто придбав та передав нашим мужнім воїнам, своїм землякам-військовим дві станції супутникового інтернету Starlink.

Starlink забезпечує супутниковий доступ до інтернету, що надзвичайно важливо в критичних локаціях, де тривають активні бойові дії. Це надає величезну перевагу над ворогом. «Хлопці до нас звернулися, бо була потреба у покращенні зв'язку. Через знайомих нам вдалося знайти й придбати ці станції. Одна станція Starlink уже успішно використовується, а ще одну ми придбали нещодавно», – відзначає Олександр Музиченко.

Також минулого року фермери стали ініціаторами зведення храму в селі Лукашівка, але війна внесла свої корективи й будівництво довелося відкласти. Та брати Музиченки налаштовані побудувати храм, щоб там не було, й тільки закінчиться війна візьмуться до роботи.

Окрім цього, брати Музиченки підтримують чимало заходів, які проводяться у громаді.

Висловлюємо шану та подяку за вашу працю та відданість рідній землі. Нехай ваші ниви колосяться гарними врожаями, а негаразди обходять стороною ваші угіддя. Бажаємо міцного здоров'я, миру й злагоди в родинах, нових трудових здобутків, добробуту та благополуччя!

Ваша підтримка – свідчення небайдужого ставлення до проблем громади та розуміння непересічної важливості економічного життя.

Наближаємо Перемогу разом!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора