Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

26 ЛИСТОПАДА – ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

Дата: 26.11.2022 08:30
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

Шановні жителі громади!

26 листопада Україна і світ вшановують пам’ять жертв Голодомору-геноциду!

Великий голод 1932-1933 років в Україні забрав життя від 7 до 10 мільйонів невинних людей, на Монастирищині – близько 8 тисяч…

Цю скорботну дату ми згадуємо сьогодні в реаліях нової боротьби за виживання української нації. Через 90 років після вчинення Голодомору-геноциду на теренах України росія вчиняє новий геноцид – війною. Одвічний ворог нас знову намагається «денаціоналізувати» та упокорити, щоб не випустити з-під свого впливу та не допустити зміцнення української державності.

І тоді, і нині росія намагається зламати волю українців до свободи, кидає проти нас увесь свій терористичний арсенал.

Українська нація мужньо чинить спротив значно чисельнішому ворогу. В нас немає іншого вибору, ніж вистояти. Інакше історія поверне українців на нове коло вже пройдених випробувань. Ми пам’ятаємо уроки минулого й не хочемо повертатися в «тюрму народів». Саме національна пам’ять робить нас сильнішими, надає сил для подальшої боротьби.

Закликаємо всіх сьогодні о 16 годині запалити свічку пам’яті за душі тих, хто став жертвою Голодомору, та поставити її на підвіконня.

Ми маємо назавжди зберегти пам'ять про безневинно загиблих, передаючи правдиву історію свого народу нашим нащадкам. Нехай свічки, запалені сьогодні в будинках монастирищан з нагоди Дня пам'яті жертв голодоморів, стануть для нас ще одним нагадуванням про те, яку високу ціну довелося заплатити українцям за свою самоідентифікацію, за свою свободу.

Пам'ятаємо!

Єднаймося!

Переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора