Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Монастирищенській громаді вшанували пам'ять жертв голодоморів

Дата: 26.11.2022 11:38
Кількість переглядів: 225

Цьогоріч в умовах повномасштабної війни ми вшановуємо 90-ті роковини Голодомору-геноциду.
Сьогодні в День вшанування пам’яті жертв голодоморів, міський голова Олександр Тищенко, працівники міської ради, громадськість вшанували пам’ять українців, які стали жертвами геноциду, вчиненого проти українського народу. 
Присутні молитвою та хвилиною мовчання вшанували пам'ять мільйонів наших предків, які загинули голодною смертю.
Поминальну панахиду за душами невинно убієнних у роки голодоморів в Україні відслужив настоятель Свято-Миколаївського храму отець Валентин Кудін.
Учасники заходу поклали лампадки та квіти до пам’ятного знаку жертвам голодоморів. Також поминальні заходи відбулися і в населених пунктах громади.
Нехай світла пам’ять про усіх невинних жертв згуртує нас, додасть нам мудрості і наснаги на благо світлого майбутнього та зміцнення держави!
Закликаємо жителів громади о 16:00 долучитися до всеукраїнської акції пам’яті – молитовно вшанувати загиблих під час геноциду українського народу та встановити запалені свічки на підвіконня своїх осель. Цих вогників має бути якнайбільше. Вони потрібні для кожного, вони символізують нашу скорботу і пам'ять про мільйони загублених життів наших українців. Ці вогники зігріють душі загиблих.
Вічна пам’ять усім жертвам голодоморів!
Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора