Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

31 рік тому ми забили останній цвях у домовину СРСР

Дата: 01.12.2022 11:18
Кількість переглядів: 157

Фото без опису 

Сьогодні минає 31 рік, як Україна остаточно стала незалежною, поставивши крапку в процесі свого виходу з СРСР. 1 грудня 1991 року українці взяли участь у доленосному загальнонаціональному референдумі: 90,32% його учасників висловилися на підтримку Акта проголошення незалежності України. У Черкаській області «за» проголосували більш, як 95% громадян.

 Референдум дав старт міжнародному визнанню щойно народженої Української держави. Він став сигналом для світу, що ми вільна духом та незалежна нація.

 Але росія цього ніяк не зуміла зрозуміти і через три десятиліття потому відкрито вторглася в Україну. кремль в особі путіна заперечує саме право українців на самовизначення, а української держави – на існування.

 Однак, попри намагання росії провести численні квазірефрендуми на окупованих територіях України, починаючи з 2014 року, саме всеукраїнський референдум 1 грудня 1991-го переконливо довів, що навіть у складі СРСР Україна не була «штучним формуванням», як доводить путін, і одностайно скористалася можливістю повернути собі свободу.

 Цьогоріч, значущу для кожного українця подію, згадуємо в умовах повномасштабної війни. Ми уже продемонстрували світу свою незламність і жагу до вільного життя. Продовжуємо це робити і сьогодні! Українці – вільні люди – нескорені та непідкорені!

 Слава Україні! Слава незламному українському народу! Дякуємо ЗСУ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора