Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нехай панує на землі добро і справедливість

Дата: 09.12.2022 11:00
Кількість переглядів: 101

З 25 листопада і до 10 грудня в усьому світі проводиться акція "16 днів проти насильства". Одним із найкращих способів протидіяти насильству чи булінгу - це звичайно, дружні, доброзичливі відносини між людьми. Тому завжди і дорослим і дітям потрібна дружня рука допомоги.

З метою інформування та привернення уваги дітей до проблем подолання насильства в сім'ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, захисту прав людини Монастирищенська бібліотека для дітей щорічно долучається до акції "16 днів проти насильства".

У рамках акції було проведено ряд заходів. Зокрема в читальній залі книгозбірні влаштована книжкова виставка: "Стоп Насильство: як протидіяти булінгу". Біля виставки для відвідувачів бібліотеки проведено годину-співчуття : "Хай не бракує в світі доброти". Подорожуючи сторінками книжок користувачі мали змогу ознайомитися зі світом прав та обов'язків. Спільно з дітьми ми дійшли висновку, що насильству в будь-якому прояві немає виправдання.

До Міжнародного дня прав людини для учнів 6-Б класу ОЗЗСО І-ІІІ ст. «Ліцей «Ерудит» проведено правовий подіум: "Нехай панує на землі добро і справедливість". Спілкуючись з дітьми ми наголосили на тому , що від початку повномасштабної збройної агресії росії проти України зіткнулися із безпрецедентним рівнем насильства, пов'язаного з війною. Бібліотекар зробила акцент на тому, щоб навчити дітей відстоювати свої права, свою гідність, захистити себе, відчути відповідальність за свої вчинки та навчитися доброзичливого відношення до оточуючих. Адже людина, її життя і гідність є найважливішою цінністю держави.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора