Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монастирищина долучилася до 16-денного марафону з протидії насильства

Дата: 12.12.2022 15:00
Кількість переглядів: 144

Фото без опису

25 листопада в Україні стартувала масштабна кампанія «16 днів проти насильства», метою якої є привернення уваги до проблем домашнього насильства та насильства за ознакою статі, жорстокого поводження з дітьми та захисту прав жінок.

Дати початку та завершення акції, 25 листопада – 10 грудня, вибрані не випадково, вони створюють символічний ланцюжок від 25 листопада - Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, до 10 грудня – Міжнародний день прав людини, поєднуючи заходи проти насильства, захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав.

Тож з метою привернення уваги громадськості до актуальної проблеми подолання насильства в сім’ї, сприяння утвердженню ненасильницької ідеології, працівники КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» відділ соціальної роботи спільно з фахівцями сектору «Монастирищенське бюро правової допомоги» провели ряд заходів в рамках акції:

  •  виховний захід з учнями Монастирищенського професійного ліцею. Зустріч присвячена актуальним проблемам протидії насильства в сім’ї, з питань профілактики існування різних форм насильства у сучасному світі.

Також, учні ліцею крім інформаційних повідомлень, відбулось обговорення різних ситуацій, вчилися розпізнавати різноманітні способи тиску та вміння казати «ні» на небезпечні пропозиції. Сформували вміння усвідомлювати факти насильства щодо себе та інших, небайдуже відношення до проблем жорстокості та насилля, розрізняти форми насильства та його прояви, не боятися говорити про проблему, знати куди і до кого звернутися. Дітей ознайомили з поняттям «насильство», видами насильства, нормативно-правовою базою. Усім слід пам’ятати, що жорстоке поводження з дітьми, нехтування їхніми інтересами не лише завдає непоправної шкоди їх фізичному здоров’ю, а й тягне за собою важкі психічні та соціальні наслідки;

  •  вуличну акцію в центрі міста Монастирище, розповсюдження буклетів «Що таке ВІЛ, ВІЛ- інфекція та СНІД», «Це варто знати кожному»;
  •  до Міжнародного дня людей з інвалідністю вручили фруктові набори діткам з особливими потребами та підопічним, які проживають у відділенні надання соціальних послуг в умовах цілодобового проживання;
  •  засідання «круглого столу» на тему: «Насильству немає виправдання!», «Мобілізація зусиль фахівців щодо ідентифікації та реагування на випадки як домашнього насильства, так і насильства за ознакою статі».

Звертаємо вашу увагу!!! Якщо ви знаєте про прояви домашнього насилля, то найперше, куди потрібно звернутися за допомогою, – це поліція. Ви можете викликати поліцію за телефоном 102 або звернутися особисто до відділку та написати заяву. Пам’ятайте, що поліціянти можуть проникати до житла особи без рішення суду в невідкладних випадках, пов’язаних із припиненням акту домашнього насильства, у разі небезпеки для життя чи здоров’я постраждалої особи.

На всій території України діють спеціальні «гарячі лінії»:

 15-47 – з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству. Номер працює цілодобово та безкоштовно;

 0800-500-202 – «гаряча лінія» Національної поліції України;

 0800-500-335 або 116-123 – Національна «гаряча лінія» із запобігання домашньому насильству, де можна отримати психологічну допомогу.

 Консультації професійного юриста можна отримати в Монастирищенському бюро правової допомоги або за номером гарячої телефонної лінії безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора