Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Розпочався Національний тиждень читання

Дата: 12.12.2022 15:00
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

Попри війну, з 12 до 19 грудня  розпочався Національний тиждень читання, започаткований минулого року Українським інститутом книги спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України.

«Цьогоріч багато кому з нас хочеться подолати минуле – зрозуміти, звідки тягнеться коріння зла, принесеного росіянами на нашу землю. Хтось шукає відповіді в історії: вчитується глибше в трагедії Сандармоха та Биківні, відкриває для себе прізвища, які Росія намагалася закопати в землю. Водночас дуже хочеться розуміти й сучасність. Порівняти на смак галицьку українську й ту, якою попри вигадки росіян завжди розмовляли на сході. Прочитати авторів, які просто зараз пишуть романи, воюючи на фронті. Бо ці твори про життя, яке нас оточує» (Олена Зеленська).

Попри виклики воєнного часу українська книга, яка на сьогодні викликає дедалі більший інтерес в українського читача, заслуговує на ще більшу увагу та обізнаність з нею. Зокрема, хотілось би привернути увагу до українських книжок, наявних в бібліотечних   фондах України, популяризувати читання як життєву практику серед українців та посприяти розвитку популярної літературу  українською мовою.

Кожен день Тижня Монастирищенська публічна бібліотека в числі інших книгозбірень країни на своєму сайті та сторінці в соціальній мережі Фейсбук публікуватиме найпопулярнішу літературу своєї книгозбірні в 7 різних жанрах художньої літератури та 7 жанрах популярної літератури нон-фікшн та поширюватиме загальноукраїнський список найпопулярніших книг від Українського інституту книги.

Якою б не була ваша #КнигаНаВійні, головне – що вона є. Читайте, щоб відкривати для себе багатогранність нашої та світової культури. Читайте, коли хочеться відволіктися від поганих новин. Читайте самі та разом із дітьми. Бо книжки і є тим самим світлом, що долає морок. Бо нація, яка читає – непереможна!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора