Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС

Дата: 14.12.2022 08:51
Кількість переглядів: 52

Шановні ліквідатори аварії на ЧАЕС!

 Щорічно 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС – День ліквідаторів-чорнобильців, людей, що віддали свої життя та здоров'я заради спасіння нашої країни від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають і не даватимуть спокою людству ще багато років. У наших серцях назавжди залишиться невмируща пам'ять про солдатів атомного фронту. Тим більше, що сьогодні російські загарбники, показуючи свою псевдовелич, намагаючись залякати нас і весь світ, брязкають своєю зброєю на Запорізький АЕС, що в будь-яку хвилину може призвести до непоправимих наслідків.

 Нині ж ми схиляємо низько голови перед усіма, хто пішов у 1986 році у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті, щоб якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, зупинити розбурхану стихію некерованої ядерної реакції. Велика вам подяка і доземний уклін за відвагу, патріотизм і мужній вчинок, що врятував людство.

 Нехай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи. А пам'ять про ті події навчить нас і світову спільноту спільно боротися з усіма проявами російського тероризму на наших об'єктах атомної енергетики.

 Героїчні зусилля багатьох наших земляків, які врятували майбутнє для своїх нащадків, ставши на шляху сліпої ядерної стихії, і захистили тим самим не лише Українську землю, а й усе людство від поширення смертельної небезпеки.

 Ми у вічному боргу перед тими, хто врятував усіх нас, країну, людство від ядерного вогню, виконавши найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і рідним народом!

 Щиро бажаємо всім вам, вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Нехай сонце зігріває вас своїм теплом ще багато-багато років, а поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи!

 А тим, кого з нами вже немає – вічна і світла па’мять!

Слава Україні! Народу слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора