Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Привітали з Днем народження Героя Праці Ганну Довгошию

Дата: 17.12.2022 18:29
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

Сьогодні відзначає свій 88 день народження чудова, мудра жінка, Герой Соціалістичної Праці Ганна Микитівна Довгошия.

 Привітати іменинницю з цією визначною подією завітали голова ради ветеранів війни та праці Монастирищини Василь Мамалига та староста Княжекриницького старостинського округу Михайло Підопригора.

 Від імені міського голови Олександра Тищенка гості подякували Ганні Микитівні за її життєвий шлях, побажали їй міцного здоров’я, благополуччя, життєвого оптимізму, бадьорості духу і вручили квіти та грошовий подарунок.

 Ганна Микитівна народилася 17 грудня 1934 року в селі Княжа Криниця в селянській сім’ї. Дитинство іменинниці припало на роки окупації, а тому Княжекриницьку семирічку закінчувала у післявоєнний час в 1951 році, а середню освіту отримала в Коритнянській середній школі. Трудову діяльність розпочинала в рільничій бригаді на різних роботах. В 1968 році перейшла на ферму, де одержала групу корів та стала дояркою. Вже в перший рік надоїла від кожної з 20 корів по 3 тисячі кілограмів молока. Та за роки роботи кількість надоїв їй вдавалося все збільшувати та збільшувати. Останнє її досягнення – 6212 кілограмів. За свою старанність, працьовитість і відданість справі в 1981 році Ганні Микитівні було присвоєно звання Герой Соціалістичної Праці. До цього її нагороджували орденом, медалями.

 Ганна Микитівна завжди приймала активну участь у громадському житті села, району, області, була делегатом XXVI з’їзду КПРС, обиралася неодноразово депутатом районної та сільської рад. В районі, навіть, існував приз її імені, який щорічно вручався доярці, котра надоювала найбільше кілограмів молока від корови. Чимало доярок району стали її послідовницями.

 Ганна Микитівна – це історія нашої громади! Її життєва мудрість, досвід, незламність, добродушність і добропорядність – це неоціненний скарб.

 Приймаючи привітання, Ганна Довгошия щиро подякувала за виявлену до неї увагу та теплі слова побажань.

 Сердечно вітаємо іменинницю з Днем народження і бажаємо їй міцного здоров’я та мирного неба. Нехай добро, яке вона дарує людям, повернеться до неї сторицею!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора