Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В чергове Первинка отримала допомогу від «Запоруки»

Дата: 27.12.2022 12:27
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

Благодійний фонд продовжує активно допомагати Монастирищині підтримувати внутрішньо переміщених осіб, які знайшли прихисток у нашій громаді. Цього разу для переселенців благодійний фонд «Запорука» передав КНП «Монастирищенський центр первинної медико-санітарної допомоги» лікарських засобів на суму близько 750 тис. грн. Серед медичних препаратів, зокрема, є противірусні (льодяники, спреї для горла та носа), відхаркуючі, антибіотики, заспокійливі, спазмалітики, гепатопротектори та інше. А також фондом були надані підгузки.

 Директорка Монастирищенського ЦПМСД Людмила Редванська та презедентка БФ «Запорука» Наталія Оніпко при створенні переліку необхідних лікарських засобів, найперше, враховували потреби людей, яким вони передбачені. Отримані препарати є ефективними лікарськими засобами при лікуванні найбільш поширених захворювань, зокрема, респіраторних, гіпертонічних, варикозних, серцево-судинних, захворювань кишково-шлункового тракту та інше.

 Людмила Редванська зазначає, що внутрішньо переміщені особи матимуть змогу отримати необхідні лікарські засоби при оглядах в ГО «Хвиля Добра» (приміщення їдальні машзаводу) або в пункті видачі ліків (каб. №40 Амбулаторії загальної практики та сімейної медицини м. Монастирища та с. Нове Місто). Наразі створюються графіки проведення медичних оглядів внутрішньо переміщених осіб лікарями КНП "Монастирищенський ЦПМСД" на базі ГО «Хвиля Добра».

 «Для більшої зручності людей, які приїхали з регіонів, де велися або досі ведуться бойові дії та з метою вчасного виявлення і запобігання виникнення складних захворювань у них, створюємо додаткове місце, де вони зможуть пройти медогляд. Зокрема, зробити електрокардіограму, виміряти рівень глюкози в крові, отримати якісну консультацію лікаря, необхідні лікарські препарати для лікування та інше. Адже ми розуміємо, що довелося пережити цим людям, тому й намагаємося спільними зусиллями допомогти та підтримати їх», – розповіла Людмила Петрівна.

Дякуємо Благодійний фонд Запорука та ГО ХВИЛЯ ДОБРА за співпрацю, турботу, підтримку та ваші щирі і чуйні серця!

ℹПідтримку було надано в межах проєкту RELIEF, що впроваджується організаціями Благодійний фонд Запорука та Soleterre Onlus за фінансової підтримки Італійського агентства з розвитку співробітництва (Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo).

#RELIEF #Soleterre #Запорука

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора