Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Продавати та запускати феєрверки і використовувати петарди під час дії воєнного стану – заборонено!!!

Дата: 27.12.2022 15:15
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

Поліція Черкаської області нагадує про те, що продавати та запускати феєрверки і використовувати петарди під час дії воєнного стану – заборонено! А про порушників необхідно повідомляти на спецлінію “102”.

"Сьогодні війна зачепила ледь не кожного українця й від звуків салютів, феєрверків і петард страждають люди, які перебували у зоні бойових дій, зокрема, учасники та свідки війни. Важливо усвідомити, що зараз, коли росія щодня обстрілює наші міста, звуки піротехніки лякають всіх, – зазначають правоохоронці.

 Нагадуємо, запускати салюти, феєрверки та використовувати петарди під час дії воєнного стану – заборонено. Правопорушників, які ігноруватимуть обмеження будуть притягуватися, як до адміністративної, так і до кримінальної відповідальності. Окрім того, правоохоронці перевірятимуть торговельні точки з метою виявлення незаконного продажу піротехніки.

 За порушення законодавства у цій сфері та недотримання визначених обмежень, пов’язаних із використанням піротехніки, передбачена відповідальність, зокрема:

  •  стаття 164 КУпАП (Порушення порядку провадження господарської діяльності).
  •  стаття 182 КУпАП (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях).
  •  стаття 195-6 КУпАП (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів).
  •  стаття 296 КК України (Хуліганство).

 Усі факти порушення визначених обмежень і заборон, будуть фіксуватись поліцією, а правопорушники будуть притягуватись до відповідальності.

Закликаємо з відповідальністю ставитись до використання піротехнічних виробів і не порушувати законодавство. Будьте відповідальними!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора