Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Журналісти «Суспільне Черкаси» сьогодні у Монастирищі

Дата: 06.01.2023 16:00
Кількість переглядів: 174

Фото без опису

У 2023 році стартує третій - інфраструктурний етап медичної реформи, який передбачає створення госпітальних округів на базі областей, що може призвести до створення в Уманському районі лише однієї загальної лікарні. Згідно з проєктом МОЗ одна загальна лікарня має розташовуватися з розрахунку на 50-80 тисяч жителів, а кластерна – на 150 тисяч. В той же час зазначеним проєктом в Уманському районі, при населені 252, 2 тисяч жителів, передбачається створення однієї кластерної лікарні і всього однієї загальної лікарні. Тобто з діючих нині лікарень колишніх Монастирищенського, Жашківського, Маньківського та Христинівського районів залишиться тільки одна загальна лікарня, яка буде надавати базові медичні послуги.

Тому, працюючи на випередження, на останній сесії Монастирищенської міської ради було прийняте звернення депутатів міської ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я, Черкаської обласної військової адміністрації та Уманської районної військової адміністрації щодо збереження у громадах так званих загальних лікарень, зокрема, шляхом зменшення кількості населення, яке має обслуговувати лікарня, до 30 тисяч людей.

Про важливість збереження лікувальної установи для Монастирищенської громади заступник міського голови Зоряна Заворотна сьогодні спілкувалася із журналістами «Суспільне Черкаси».

Під час розмови Зоряна Володимирівна вкотре наголосила: «Нашу лікарню поки ніхто не закриває, але за проєктами Міністертва будуть зміни в системі охорони здоров’я країни, які торкнуться і нас. Ми повинні бути готовими до них й саме тому уже зараз просимо зменшити кількість населення для обслуговування лікарнею до 30 тисяч. Ми повинні зберегти лікарню у Монастирищі для того, щоб наші мешканці мали швидкий доступ до медичних послуг».

Також журналісти відвідали Монастирищенську багатопрофільну лікарню, де поспілкувалися з лікарями та пацієнтами. Як медики, так і пацієнти одностайні – багатопрофільна лікарня у Монастирищі дуже необхідна, адже при хворобі кожна хвилина – це людське життя!

Сподіваємося, що наше прохання буде почуте й такі маленькі лікарні, як Монастирищенська багатопрофільна лікарня, отримають шанс на існування!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора