Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запрошуємо до читальної зали Монастирищенської бібліотеки для дітей на літературний візит, присвячений 95-річчю від Дня народження поета-земляка Миколи Негоди

Дата: 09.01.2023 14:00
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

     Черкащина винятково багата літературною історією. Наша земля подарувала Україні близько трьохсот майстрів красного письменства - поетів, прозаїків, драматургів, які своїми талановитими творами зробили вагомий внесок у скарбницю українського художнього слова. Серед них відомий автор слів ще відомішої пісні - реквієму "Степом, степом..." - МИКОЛА ТОДОСІЙОВИЧ НЕГОДА (9січня 1928 - 11 вересня 2008) - український поет і письменник, який пережив Голодомор 1932-33 років, воєнне лихоліття, і партизанські стежки, коли був зв'язковим у командира партизанського загону у Холодному Яру. Все це лягло болючими рядками на папір.

     З - під його пера вийшли поетичні збірки "Ростуть сини", "Зерно на долоні", "Промовляють очі", "Степом, степом", "Чорний біль", драматичні поеми "Дума про Кобзаря", "Гетьман", нарис "Данило Нарбут", романи "Холодний Яр" і "Отаман Мамай", збірки оповідань, а також численні публікації в періодиці. Микола Негода Лауреат літературно-публіцистичної премії "Берег надії" імені Василя Симоненка. Нагороджений Орденом "Богдана Хмельницького", Орденом "Знак Пошани".

Відомий літературознавець Володимир Поліщук відзначає, що "Микола Негода у своїй творчості завжди був українцем, сином своєї землі, залюбленим у її красу і людей..."

Будь - якою його оповідкою хочеться смакувати. Спробуйте й ви, наші читачі! Чекаємо на вас в Монастирищенській бібліотеці для дітей, завітайте до читального залу на літературний візит присвячений 95-річчю від Дня народження поета-земляка Миколи Негоди.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора