Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мобільний медичний пункт за підтримки Товариства Червоного Хреста продовжує надавати кваліфіковану медико-діагностичну допомогу мешканцям громади та внутрішньо переміщеним особам

Дата: 18.01.2023 14:00
Кількість переглядів: 66

Фото без опису

Вчора, 17 січня, мобільна бригада здійснила виїзд до одного із шелтерів (місця тимчасового проживання) для переселенців. Адже чимало людей, які нещодавно прибули до нашої громади з територій, де ведуться активні бойові дії потребують, зокрема, медичної допомоги.

 Тож кожен охочий мешканець шелтера мав можливість звернутися до медичного працівника, щоб отримати кваліфіковану допомогу на місці. Загалом лікарями було оглянуто 17 людей.

 Під час обстеження, зокрема, проведено 5 тестів на виявлення COVID-19, 8 електрокардіограм, 11-ом пацієнтам виміряно рівень глюкози в крові, 17-ом – артеріальний тиск, частоту серцевих скорочень і рівень оксигенації (сатурації) крові.

 Тобто всі, хто не посоромився та набрався хоробрості звернутися до лікарів, отримали повноцінну медико-діагностичну допомогу. Так за результатами оглядів у 11-ти осіб виявлено захворювання серцево-судинної системи, 5-ом – діагностували ГРВІ, 7-ом – неврологічні захворювання, 2-ом – захворювання шлунково-кишкового тракту. Також встановлено й інші захворювання. Варто зазначити і те, що під час обстеження у одного із пацієнтів було вперше виявлено високий рівень цукру в крові, хоча раніше людина не відчувала симптомів і не зверталася до лікарів.

 Всі пацієнти отримали безкоштовні медикаменти, згідно призначення для лікування хронічних хвороб, а 9 із них були направлені ще й на консультації до профільних спеціалістів. А ще вони отримали найважливіше – підтримку!

 Варто додати, що лікарі мобільного медичного пункту цього дня відвідали й підопічних Лукашівського відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання територіального центру. Де також провели медично-діагностичний огляд 16-ом мешканцям відділення, із них 5-ом внутрішньо переміщеним особам. За результатами обстеження пацієнтам надали безкоштовні ліки, відповідно до призначення лікаря та направили 4-ох осіб до профільних спеціалістів.

 Щиро дякуємо Товариству Червоного Хреста та БФ «Запорука» за допомогу медичній галузі Монастирищини у підтримці жителів громади та внутрішньо переміщених осіб.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора