Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Соборність – мета перемоги!

Дата: 20.01.2023 12:00
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

        22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки й Акт Злуки українських земель. 105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». 24 серпня 1991 року відбулося її відновлення. Сьогодні Україна на полі бою виборює свою соборність і волю заради власної держави.

До Дня Соборності України Монастирищенською публічною бібліотекою було підготовлено і проведено ряд заходів. З метою ознайомлення підростаючого покоління з історією України, виховання патріотизму в молоді, відповідальності за майбутнє своєї країни для здобувачів освіти Монастирищеського професійного ліцею працівниками бібліотеки спільно з викладачами закладу  було проведено відкрий інформаційно-виховний захід: «Соборна Україна: одна на всіх як оберіг» та історичний урок єдності: «Україна – то не звук, не просто слово». Молодь дізналась нові цікаві факти про День Соборності, було відтворено процес укладення Акту Злуки між УНР та ЗУНР 22 січня 1919 року, презентовано нові видання від Українського інституту книги, які ілюструють цей період історії.

Для відвідувачів книгозбірні організовано книжкову виставку-дос’є: «Україна єдина, Україна – це ми», матеріали якої висвітлюють той період історії, коли відбулись вікопомні події та ті, які ілюструють боротьбу за соборність українського народу сьогодні.

         Від 2014 року Україна бореться за територіальну цілісність і соборність. Російський агресор тимчасово окупував окремі українські регіони. Але всі захоплені території обов’язково будуть звільнені і Україна буде цілісною. Сьогодні Соборність для України – деокупація всіх територій України, захоплених ворогом, відновлення єдності із Донеччиною, Луганщиною та Кримом. Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього.

Соборність – мета Перемоги!

Разом до Перемоги!

Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора