Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

І обнялися береги одного вічного народу

Дата: 20.01.2023 15:40
Кількість переглядів: 76

20 січня в читальній залі Монастирищенської бібліотеки для дітей відбулася тепла зустріч з маленькими патріотами, читачами нашої книгозбірні учнями    2-А класу Монастирищенського ОЗЗСО І-ІІІст. «Ліцей «Ерудит» (вчитель Подолянюк Людмила Валентинівна).

       Зустріч була присвячена Дню Соборності України, який щорічно відзначається 22 січня у День проголошення Акту возз'єднання Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року. В той величний день на Софійській площі у Києві прозвучали слова, які назавжди залишається в пам'яті усіх поколінь українців: «Віднині воєдино зливаються віками розділені частини України - Галичина, Буковина, Закарпаття та Придніпрянська Україна - в одну велику Україну. Збулися мрії, заради яких жили та вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка».

     Діти дізналися цікаву інформацію про той зимовий доленосний для України день, переглянули розгорнуту книжкову виставку під назвою: «І обнялися береги одного вічного народу».

      Сьогодні Україна продовжує боротьбу за свою незалежність. Ми повинні виховувати у підростаючого покоління любов до рідної землі, вивчати, цінувати власну історію.

     Дякуємо за співпрацю! Чекаємо в бібліотеці!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора