Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Монастирищина попрощалася з Героєм Олександром Зайцевим

Дата: 22.01.2023 15:30
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

Війна щодня завдає невимовного болю і назавжди залишає слід в серцях близьких, які втратили своїх рідних...

 Монастирищенська громада у великій скорботі. Сьогодні в Лукашівці попрощалися із полеглим в російсько-українській війні Героєм Олександром Сергійовичем Зайцевим…

Олександр родом із Миколаївщини, але його коріння – дідусь і бабуся з Монастирищини.

Народився Олександр Зайцев 29 квітня 1991 року в невеличкому селі Виноградівка Баштанського району. Там він зростав, ходив до школи, здобув освіту кухаря. Та все ж частенько приїздив до своїх дідуся та бабусі в Лукашівку.

Коли розпочалась повномасштабна війна, до останнього не хотів полишати рідну Виноградівку, але безпека близьких була понад усе. Тож в серпні минулого року разом з мамою, сестрою та двома племінниками, взявши лише пару речей, Олександр направився туди, де в дитинстві відчував себе щасливим – в Лукашівку.

Переконавшись, що рідним тут буде безпечно, не став відсиджуватися в тилу і вже у вересні вступив до лав Збройних Сил України. Спочатку пройшов з відзнакою вишкіл військової справи у Великобританії, а потім – на фронт, боронити нашу землю, наші родини, наш з вами спокій, бо інакше не міг.

Сумлінно служив гранатометником взводу охорони роти охорони бригадної артилерійської групи військової частини ЗСУ. Товариші по зброї його поважали та шанували. Був вправним бійцем, надійним, вмотивованим і до останнього подиху вірним військовій присязі. 16 січня під час виконання бойового завдання в районі Кремінної, що на Луганщині, солдат Олександр Зайцев загинув…

Енергійному, справедливому, доброзичливому, порядному хлопцеві назавжди залишилось 31...

Поховали Олександра з усіма належними Герою почестями на кладовищі у селі Лукашівка. У мить прощання на цвинтарі звучав Державний Гімн України та салюти пам’яті. Сліз не стримував ніхто, бо в цій біді немає байдужих.

Висловлюємо щирі співчуття мамі Світлані Михайлівні, сестрі Ірині та племінникам загиблого.

Життя людини є безцінним, душа – безсмертна, а пам’ять про Героя – ВІЧНА.

І ми точно знаємо, що за загибель Олександра Зайцева, за обірвані життя інших Захисників України, за вбивство нічим не повинних тисяч мирних жителів України, в тім числі і дітей, рашистська федерація заплатить сторицею. А Перемога, яку щодня окроплюють своєю кров’ю найкращі з кращих наших співвітчизників, обов’язково буде за нами.

 Спочивай з миром, Олександре, у Небесному Війську! Ми ніколи не забудемо про твій подвиг та не пробачимо цю жертву ворогам!

 Вічна і світла слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора