Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Монастирищенській громаді вшанували пам’ять жертв Голокосту

Дата: 27.01.2023 11:00
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

Сьогодні ми разом із усім світом розділяємо скорботу за жертвами Голокосту. Українці – нація, яка пережила Голодомор, не може не відчувати біль Голокосту. Ця рана ніколи не загоїться.

У Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, 27 січня, міський голова Олександр Тищенко, його заступник Зоряна Заворотна, секретар міської ради Наталія Шамрай та керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Тесленко поклали живі квіти до Пам’ятних знаків жертвам Голокосту у Поперечному Яру. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять безневинно убієнних. Зокрема, тут в Поперечному Яру у 1942 році нацистами було розстріляно близько 6500 мирних жителів єврейського походження.

Пам'ять жертв Голокосту біля пам’ятних знаків вшанували й у селі Терлиця та Долинка. У роки Другої світової війни 95 мирних жителів Терлиці єврейської національності загинули мученицькою смертю від рук нацистів. У Долинці ж були розстріляні 12 підлітків-євреїв із Цибулева, які тут працювали.

У цей день скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі, співчуваємо болю та втраті. Нехай кожна запалена свічка нині буде пересторогою небезпеки, котру несе в собі фанатизм, расизм, нацизм, упередження і брехня.

Однак уроки історії повторюються. Сьогодні інший тоталітарний режим московії знищує українців. Молимося за якнайшвидшу Перемогу, щоб уникнути загрози для інших націй світу.

Вічна пам’ять невинно убієнним!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора