Монастирищенська міська громада
Черкаська область, Уманський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

27 січня у всьому світі відзначають Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2023 13:00
Кількість переглядів: 85

Це Голокост - всього одне лиш слово,

Та його сенс - пекучий болі жар,

Вбивали всіх!.. старого і малого, мало хто життя порятував

      Голокост - це події, з великими людськими втратами.

Починаючи з середини XX ст. слово «Голокост» стало загальновживаним по відношенню до хвилі терору проти єврейського населення розпочатого Гітлером, та винищення нацистами під час Другої Світової війни євреїв та інших народів Європи.

Людство мусить не забувати про мільйони ні в чому не повинних людей, про чоловіків, жінок і дітей, яких було знищено варварськими методами, в роки Другої Світової війни.

В ті часи понад півтора мільйона українських євреїв було знищено нацистами. Було втрачено сотні єврейських громад, які упродовж століть збагачували національне життя України.

      До цієї скорботної дати в читальній залі Монастирищенської бібліотеки для дітей влаштовано книжкову виставку та проведено для учнів 6-А, 6-Б класів  Опорного закладу «Монастирищенський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2» меморіальну панораму: «Дитячі душі горіли і танули мов свіча». Бібліотекар розповіла дітям про це страшне і нелюдське явище - Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв, зробила огляд книг, які розповідають про жахливі події в історії людства.

      Пам'ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти ніколи не були байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Тепер, коли Голокост відходить у минуле, нинішнє покоління має продовжувати естафету пам'яті і відстоювати гідність людини. Темою цього дня є вічна пам'ять і зобов'язання докласти зусиль до недопущення геноциду і злочинів проти людяності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора